Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Meszároš rozhodol zápas, Halák vychytal víťazstvo

Andrej Meszároš sa presadil strelecky v predĺžení, Jaroslav Halák vychytal víťazstvo a Zdeno Chára zaznamenal asistenciu. V akcii sa predstavili v utorok aj ďalší štyria Slováci, no bodovať nedokázali.

Slovenský obranca Andrej Meszároš strelil svoj druhý gól v sezóne a nemohol prísť pre Philadelphiu v lepšom čase. Rodák z Považskej Bystrice ho strelil v predĺžení a rozhodol ním o víťazstve Flyers 3:2 nad Washingtonom v zápase, v ktorom domáci tím prišiel v tretej tretine o dvojgólové vedenie. Jeff Carter a Claude Giroux poslali „letcov“ do vedenia, no Mike Knuble a Alex Ovečkin dokázali v tretej tretine prekonať Sergeja Bobrovskeho, ktorý napokon duel ukončil s 23 zákrokmi. Meszároš v zápase odohral 25 minút a 15 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body a tri strelecké pokusy. „Chcel som strieľať, tak som kričal (na Matta Carleho), aby mi prihral. Iba som sa snažil trafiť bránu,“ povedal po zápase.

V St. Louis sa proti sebe postavili dvaja slovenskí zástupcovia. Úspešný bol domáci brankár Jaroslav Halák, ktorý zastavil 26 striel Los Angeles, aby doviedol svoj tím k tesnému víťazstvu 2:1, ktorým Blues ukončili sériu troch domácich prehier v rade. Strelecky sa presadili Patrik Berglund a Erik Johnson, kým Haláka dokázal prekonať len Kyle Clifford. Michal Handzuš ho neohrozil ani jednou strelou. V akcii odohral necelých 16 minút, počas ktorých zaznamenal mínusový bod. Prvou hviezdou zápasu sa stal T.J. Oshie, ktorého bolo na ľade pri návrate po zranení vidieť. Do bodovania sa však nezapísal. Halák si proti Kings vylepšil bilanciu na 7-1.

Zdeno Chára v poslednom zápase proti Caroline strelil hetrik, no tento raz pomohol Bruins k víťazstvu 3:2 nad Hurricanes skôr obrannou činnosťou. Zapísal sa však aj do bodovania, keď zaznamenal jednu asistenciu. Strelecky sa z jeho spoluhráčov presadili Johny Boychuk, Brad Marchand (dorazil Chárovu strelu) a Milan Lucic, ktorý rozhodol o víťazstve v 52. minúte. Domáci sa snažili Bosotnu vrátiť prehru, no Tim Thomas bol proti, keď zaznamenal 43 zákrokov a stal sa prvou hviezdou zápasu. Prekonať ho dokázali len Jussi Jokinen a Chad LaRose. Chára odohral 25 minút a zaznamenal aj štyri strely na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou

Obranca Ľubomír Višňovský bol najvyťažovanejším slovenským hráčom noci i najvyťažovanejším mužom zápasu, v ktorom Anaheim zdolal Ottawu 2:1 po samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil v druhej sérii Bobby Ryan, ktorý v normálnom hracom čase prihrával Coreymu Perrymu na jediný gól Ducks. Na ten dokázal na konci druhej tretiny odpovedať Mike Fisher. Prvou hviezdou zápasu sa však stal Jonas Hiller, ktorý zaknihoval 39 zákrokov. Brian Elliott zastavil 26 striel a medzi nimi bolo aj päť z hokejky Višňovského, ktorý na ľade strávil 28 minút a 15 sekúnd.

Z víťazstva sa tešil aj Andrej Sekera, ktorého Buffalo zdolalo pred domácimi priaznivcami Montreal 2:1 po predĺžení. Víťazný gól vsietil v druhej minúte nadstaveného času Jason Pominville. V normálnom hracom čase sa presadil Tyler Ennis, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Dve putovali na konto Thomasa Vaneka a Ryan Miller zaregistroval 29 zákrokov. Prekonať ho dokázal len David Desharnais. Všetky tri góly padli počas presilových hier. Sekera odohral 19 minút a 45 sekúnd. Carey Price chytil 37 striel.

V akcii sa zo slovenských hráčov predstavil aj útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral 11 minút v zápase proti Pittsburghu, v ktorom jednou strelou ohrozil prvú hviezdu stretnutia, brankára Marc-Andre Fleuryho. Ten zaznamenal 36 zákrokov, inkasoval len gól z hokejky Johana Franzena a doviedol Penguins k domácemu víťazstvu 4:1. Strelecky sa presadili Jordan Staal, Chris Conner, Chris Kunitz a Matt Cooke, ktorý pridal gól do prázdnej brány. Joey MacDonald zaznamenal 25 zákrokov. Conner premenil prvé trestné strieľanie Pittsburghu od roku 2007. 12 trestných strieľaní po sebe tím nepremenil.

Ryan Malone premenil rozhodujúci samostatný nájazd v štvrtej sérii, Dwayne Roloson zastavil 28 striel a Tampa Bay doma porazila Columbus pomerom 3:2. V normálnej hracej dobe sa dvakrát presadil Steven Stamkos. Rolosona prekonali R.J. Umberger a Derick Brassard. Mathieu Garon zaknihoval 20 zákrokov.

J.P. Dumont zaknihoval svoj prvý hetrik za deväť a pol roka, Patric Hornqvist pridal dva góly a Nashville zdolal Phoenix 5:2. Dvoma asistenciami k víťazstvu pomohli aj Matt Halischuk a Chris Mueller. Pekka Rinne zastavil 32 striel, no inkasoval dva góly z hokejok Radima Vrbatu a Lee Stempniaka. Iľja Bryzgalov duel opustil s 16 zákrokmi.

Zápas medzi Coloradom a Vancouverom rozhodol gól Davida Jonesa v predĺžení. Prvou hviezdou sa však stál Milan Hejduk, ktorý strelil gól a na dva prihrával. Rovnakú bilanciu zaznamenal aj John-Michael Liles a Jones strelil gól aj v normálnom hracom čase. Craig Anderson pomohol k víťazstvu 40 zákrokmi. Prekonali ho Alexander Edler, Ryan Kesler a Sergej Širokov, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL.

Minnesota zdolala Edmonton 4:1 po tom, čo Anton Chudobin zastavil 31 striel Oilers a do streleckej listiny sa zapísali Matt Cullen, Brent Burns, Pierre-Marc Bouchard a Andrew Brunette. Chudobinovi čisté konto prekazil Magnus Paajarvi, ktorý sa presadil v 57. minúte. Nikolaj Chabibulin zaknihoval 22 zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 26/27 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 15:57 0 0 0 -1 0 0
Andrej Meszároš (PHI) 25:15 1 0 1 +2 3 0
Zdeno Chára (BOS) 25:05 0 1 1 0 4 0
Tomáš Tatar (DET) 11:05 0 0 0 0 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 28:15 0 0 0 0 5 0
Andrej Sekera (BUF) 19:45 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies