Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára v Raleigh opäť hviezdou, Hossa dvojbodový

V prvý hrací deň po prestávke určenej zápasu hviezd sa v akcii predstavilo šesť slovenských hokejistov. Dva body nazbierali Zdeno Chára a Marián Hossa, no do bodovania sa zapísal i Marián Gáborík.

Obranca Zdeno Chára v nedeľnom zápase hviezd zaznamenal dve asistencie. Diváci v Raleigh ho videli aj v utorok dokázať to isté. Patrice Bergeron strelil víťazný gól, Tim Thomas zaznamenal 24 zákrokov a Boston zdolal Carolinu 3:2. Chára sa stal treťou hviezdou zápasu, v ktorom odohral 26 minút a zaznamenal aj plusový bod a osem striel. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili aj Daniel Paille a Nathan Horton. Thomas inkasoval len góly z hokejok Jamieho McBaina a Joea Corva. Erik Cole zaznamenal dve asistencie.

Chicago zdolalo Columbus 7:4 a zo stretnutia si dva body odniesol aj Marián Hossa, ktorý nahrával na víťazný gól Jonathana Toewsa a sám strelil svoj 12. gól v ročníku, keď v poslednej minúte trafil prázdnu bránu. Z gólov sa tešili aj Nick Leddy, Duncan Keith, Viktor Stalberg, Patrick Kane a Dave Bolland. Marty Turco zastavil 29 striel a prikrátky bol len pre šanciach Dereka Dorsetta, Dericka Brassarda, Samuela Pahlssona a Matta Calverta. Hossa strávil v akcii 16 minút a zaznamenal aj mínusový bod a dve strely na bránu. Tomáš Kopecký odohral len 12 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal dve strely a tri mínusové body.

Marián Gáborík zaznamenal jednu asistenciu, no nepremenil samostatný nájazd v sérii, v ktorej Dustin Jeffrey rozhodol o víťazstve Pittsburghu 4:3. Jeffrey, Michael Rupp a Chris Kunitz sa presadil v normálnom hracom čase a Marc-Andre Fleury zaznamenal 26 zákrokov. Z hráčov domáceho výberu sa presadili Brandon Prust, Artem Anisimov a Ryan Callahan. Henrik Lundqvist zaknihoval 23 zákrokov. Marián Gáborík odohral necelých 20 minút a okrem asistencie zaknihoval aj jeden plusový bod a jednu strelu na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou

Michal Handzuš ani jeho spoluhráči sa v utorok do bodovania nezapísali, pretože v zápase proti Minnesote nepadol žiaden gól. O osude zápasu rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých ten víťazný premenil zástupca Wild Pierre-Marc Bouchard. Prvou hviezdu sa stal Niklas Backstorm, ktorý zlikvidoval 27 striel Kings, medzi ktorými bola aj jedna z hokejka Handzuša. Ten v akcii strávil 19 minút a 17 sekúnd. Jeho spoluhráč Jonathan Bernier zaznamenal 25 zákrokov.

V akcii sa predstavil aj Andrej Meszároš, ktorého Philadelphia nestačila na Tampu Bay a podľahla jej hladko 0:4. Dwayne Roloson vychytal svoj štvrtý shutout v sezóne, keď zastavil 38 striel hostí a dvakrát sa strelecky presadil Teddy Purcell. Do listiny strelcov sa zapísali aj Steve Downie a Steven Stamkos, ktorý strelil svoj 39. gól v sezóne. Dve asistencie zaznamenali Simon Gagne a Martin St. Louis. Meszároš odohral 19 minút a zaznamenal mínusový bod a šesť streleckých pokusov.

Christian Ehrhoff strelil v 24. minúte gól, ktorým rozhodol o víťazstve Canucks nad Stars v pomere 4:1 a kanadský klub je aj naďalej na čele celej NHL. K výhre pomohli aj Samuelsson, Kesler a Burrows, ktorí sa postarali o zvyšné tri góly. Daniel Sedin dvakrát prihral a brankár Cory Schneider chytil 25 striel. Prekonať ho dokázal len Loui Eriksson. Sekundárnu prihrávku pri jeho góle zaznamenal brankár Kari Lehtonen, ktorý zápas opustil s 22 úspešnými zákrokmi.

Rene Bourque ako jediný premenil svoj nájazd a Calgary zvíťazilo v domácom prostredí nad Nashville 3:2. V základnej hracej dobe sa o góly Flames postarali Stajan a Sarich. Miikka Kiprusoff zlikvidoval 25 z 27 striel, puk zo svojej brány vyťahoval len po góloch Erata a Hornqvista. Pekka Rinne zaznamenal 26 úspešných zákrokov.

Hrdinom zápasu medzi Montrealom a Washingtonom sa stal útočník Canadiens Brian Gionta, ktorý rozhodol v nájazdoch o výhre svojho tímu. Gionta sa navyše postaral o oba góly Montrealu v normálnej hracej dobe. Brankár kanadksého klubu Carey Price mal na svojom konte 27 úspešných zásahov. Prekonať ho dokázali Perreault a Knuble, ktorí dostali Capitals v prvej tretine do dvojgólového vedenia. Varlamov mal viac práce a do svojich štatistík si pripísal 36 zákrokov.

Dainius Zubrus strelil v 55. minúte svoj ôsmy gól v ročníku 2010/11 a rozhodol o víťazstve Devils nad Senators v pomere 2:1. Prvý gól New Jersey dosiahol v 21. minúte Palmieri. Martin Brodeur čelil len 16 strelám, z ktorých dostal jeden gól, ktorého autorom bol Kovalev. Robin Lehner, ktorý stal na opačnej strane, zaknihoval 31 zásahov. Devils majú v posledných desiatich dueloch bilanciu 7-2-1, Senators 1-7-2.

Colby Armstrong premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby doviedol Toronto k víťazstvu 4:3 nad Floridou. V normálnom hracom čase sa presadili Kris Versteeg, Nikolaj Kulemin a Mikhail Grabovski. Stephen Weiss, David Booth a Cory Stillman sa presadili z hráčov hostí. Jean-Sebastien Giguere inak zaknihoval 30 zákrokov.

Islanders v Atlante odohrali veľmi dobrý zápas, ktorý ozdobili víťazstvom 4:1. Kyle Okposo strelil svoje prvé dva góly v ročníku a presadili sa aj Travis Hamonic a P.A. Parenteau. Hamonic strelil vôbec svoj prvý gól v NHL. Kevin Poulin zaznamenal 25 zákrokov a ako jediný ho prekonal Freddy Meyer.

Joe Pavelski strelil dva góly a prihral aj na víťazný, ktorý strelil Patrick Marleau. Okrem nich sa do streleckej listiny zapísali Kyle Wellwood a Joe Thornton. Sharks vyhrali nad Coyotes 5:3, hoci prehrávali o tri góly. Góly Phoenixu vsietili Radim Vrbata, Keith Yandle a Paul Bissonnette.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 25:56 0 2 2 +1 8 0
Marián Hossa (CHI) 16:02 1 1 2 -1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 12:28 0 0 0 -3 2 0
Marián Gáborík (NYR) 19:53 0 1 1 +1 1 0
Andrej Meszároš (PHI) 19:03 0 0 0 -1 6 0
Michal Handzuš (LAK) 19:17 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies