Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Gáboríková asistencia Rangers k víťazstvu nepomohla

V noci z pondelka na utorok sa v zámorskej NHL odohralo šesť stretnutí, v ktorých sa predstavili aj traja slovenskí hráči. Ani jeden z nich sa netešil z víťazstva a do bodovania sa zapísal len Marián Gáborík.

Drew Miller strelil v 55. minúte svoj štvrtý gól v sezóne, ktorým rozhodol o víťazstve Detroitu 3:2 nad NY Rangers v zápase, v ktorom boli aktívnejším tímom hostia z východného pobrežia USA. Pavel Dacjuk sa pri svojom návrate po zranení stal prvou hviezdou zápasu, keď strelil gól a pridal asistenciu. S rovnakou bilanciou skončil zápas Jiří Hudler a k výhre dopomohol aj brankár Jimmy Howard, ktorý zaznamenal 45 zákrokov. Prekonať ho dokázali len Derek Stepan a Brandon Dubinsky, pri ktorého góle zaznamenal sekundárnu asistenciu Marián Gáborík. Slovenský útočník odohral v akcii 14 minút a 38 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj tri strelecké pokusy. New York nevyhral v normálnom hracom čase od 19. januára, kedy porazil Toronto, a svoju sériu bez víťazstva natiahol už na päť zápasov. V Joe Louis Aréne naposledy Rangers uspeli v roku 1999.

V akcii sa v pondelok predstavili aj dvaja slovenskí „čierni jastrabi“. Z víťazstva sa vša, rovnako ako Gáborík, netešili. Miikka Kiprusoff čelil 23 strelám, z ktorých inkasoval len jediný gól z hokejky Patricka Kanea, kým z jeho spoluhráčov sa dokázali do listiny strelcov zapísať Mikael Backlund, Curtis Glencross a Rene Bourque, ktorý v závere uzatvoril stav zápasu gólom do prázdnej brány. Olli Jokinen zaznamenal dve asistencie a Flames vyhrali siedmy zápas z posledných ôsmich. Blackhawks prehrali piaty duel z posledných šiestich. Marián Hossa odohral v akcii 17 minút a 47 minút, počas ktorých vyslal na bránu domáceho tímu dve strely. Tomáš Kopecký ich mal na svojom konte o jednu viac. Na ľade strávil o tri minúty menej.

Iľja Bryzgalov sa stal prvou hviezdou zápasu po tom, čo zaznamenal 26 zákrokov a ani raz neumožnil strelcom Colorada osláviť gól. Svojim piatym shutoutom v ročníku pomohol Phoenixu k domácemu víťazstvu 3:0 nad Coloradom. Dvoma gólmi sa prezentoval Radim Vrbata a do streleckej listiny sa zapísal i Scottie Upshall. Ray Whitney zaznamenal dve asistencie.

Článok pokračuje pod reklamou

Brankár Devan Dubnyk urobil 37 zákrokov, aby zaknihoval svoje premiérové čisté konto v NHL a pomohol Edmontonu k víťazstvu 4:0 nad Nashvillom. Andrew Cogliano, Ryan Jones, Jim Vandermeer a Dustin Penner sa postarali o góly kanadského tímu, ktorému sa podarilo ukončiť štvorzápasovú sériu prehier. Predators prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Nikolaj Kulemin a Tim Brent sa presadili v tretej tretine, aby pomohli Torontu k víťazstvu 5:4 nad Atlantou. Dion Phaneuf, Mikhail Grabovski a Clarke MacArthur sa tiež presadili strelecky za Leafs. Z hráčov hostí sa do listiny strelcov zapsali Dustin Byfuglien, Evander Kane, Nik Antropov a Andrew Ladd. Tímy v troch vzájomných zápasoch strelili spolu 30 gólov.

Mikael Samuelsson strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal jednu asistenciu, aby doviedol Vancouver k domácemu víťazstvu 4:2 nad Ottawou, ktoré bolo pre Canucks šiestym v sérii. Roberto Luongo zaznamenal 31 zákrokov a gólmi potešili domácich priaznivcov aj Alexandre Burrows a Ryan Kesler. Góly hostí strelili počas druhej tretiny Nick Foligno a Jason Spezza.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 14:38 0 1 1 0 3 0
Marián Hossa (CHI) 17:47 0 0 0 0 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 14:46 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies