Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Trio slovenských obrancov sa tešilo z víťazstva

Vo štvrtok sa v NHL odohralo päť stretnutí, v ktorých sa predstavili štyria Slováci. Ani jeden nebodoval, no traja sa aspoň tešili z víťazstva svojho tímu. Jacques Lemaire zaznamenal svoje 600. víťazstvo v kariére.

Jeff Carter a Danny Briere sa obaja presadili počas presilových hier, Brian Boucher zaznamenal 31 zákrokov a Philadelphia zdolala Carolinu tesne 2:1. Flyers využili slabé oslabenia Hurricanes a vylepšili si bilanciu v roku 2011 na 13-3. Hurricanes pred zápasom patrilo 23. miesto v hre v oslabení a 25. pozícia, pokiaľ sa jednalo o zápasy vonku. Tuomo Ruutu bol vylúčený za sekanie na konci druhej tretiny a Philadelphia vyťažila z presilovky na začiatku tretej, kedy Carter dostal prihrávku od Mikea Richardsa a strelou zápästím prekonal Cama Warda. Briere neskôr strelil počas početnej výhody svoj 27. gól v sezóne. Jediný gól Hurricanes vsietil Ruutu a Ward ukončil duel s 23 zákrokmi. Slovenský obranca Andrej Meszároš odohral 22 minút a 10 sekúnd. Do bodovania sa nezapísal.

Obranca Tyler Myers strelil svoj siedmy gól v ročníku päť sekúnd pred koncom predĺženia, aby zaistil Buffalu víťazstvu 3:2 na ľade Floridy. Jeho strela príklepom spoza pravého kruhu si našla cestu do brány cez oblasť nad ľavým ramenom Tomáša Vokouna, ktorý v dueli zastavil 24 striel. V normálnej hracej dobe ho ešte prekonali Mike Weber a Thomas Vanek. Ryan Miller pridal 24 zákrokov a Sabres oplatili Panthers predchádzajúce dve tohtosezónne prehry. Z hráčov domáceho tímu sa presadili Steve Bernier a Marty Reasoner. Florida prehrala piaty domáci zápas v sérii. Sabres vyhrali ôsmy zápas z posledných 11 a stále v sebe udržujú nádej v postup do play-off. V štvrtkovom zápase nechýbal v ich zostave ani Andrej Sekera, ktorý sa s 24 minútami strávenými na ľade stal druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Štatistiky si vylepšil o plusový bod a jednu strelu na bránu.

Z víťazstva sa vo štvrtok tešil aj Milan Jurčina. Jeho spoluhráč Kyle Okposo bol úspešný v štvrtej sérii samostatných nájazdov a nováčik Mikko Koskinen vďaka tomu zaknihoval svoje prvé víťazstvo v NHL, keď Islanders zdolali v Bell Centre domáci Montreal pomerom 4:3. Koskinen, ktorý prehral svoj prvý duel v lige v utorok proti Torontu, neinkasoval v samostatných nájazdoch a v predchádzajúcom priebehu zápasu zastavil ďalších 37 striel. Michael Grabner strelil dva góly a John Tavares sa tiež presadil za New York. Jurčina v zápase odohral 21 a pol minúty a svoje konto si vylepšil o plusový bod a tri strelecké pokusy. Max Pacioretty, Benoit Pouliot a Tomáš Plekanec sa presadili za Montreal, ktorý prehral tretí duel v rade. Alex Auld urobil pri svojom ôsmom štarte 30 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Všetci traja slovenskí obrancovia sa dočkali víťazstiev svojich tímov, no jediný ofenzívny zástupca Slovenska, Michal Handzuš, sa musel zmieriť s prehrou. Kings cestovali na zápas do Pittsburghu, ktorý sa stále musí zaobísť bez svojho kapitána Sidneyho Crosbyho, ktorého trápia následky otrasu mozgu. Štvrtkový duel rozhodol Jordan Staal, ktorý sa presadil v poslednej minúte predĺženia. V normálnej hracej dobe skončil zápas nerozhodne 1:1. Skóre stretnutia otvoril v siedmej minúte Brett Sterling, ktorý strelil svoj prvý gól za Penguins. Do konca prvej tretiny sa podarilo vyrovnať Jarretovi Stollovi. Potom ani jeden z brankárov neinkasoval. Marc-Andre Fleury ukončil duel s 32 zákrokmi, Jonathan Quick s 24. Handzuš odohral necelých 17 minút, zaznamenal dve strely na bránu a 45,5% úspešnosť na vhadzovaniach.

Iľja Kovaľčuk strelil gól v poslednej minúte predĺženia, New Jersey zdolalo pomerom 2:1 Toronto a tréner Devils Jacques Lemaire sa stal ôsmym trénerom v histórii NHL, ktorý zaknihoval 600. víťazstvo v kariére. Dainius Zubrus sa tiež presadil strelecky a „Diabli“ si vylepšili bilanciu v posledných 14 dueloch na 11-1-2. Nikolaj Kulemin strelil gól Toronta, ktoré nevyužilo na víťazstvo skvelý výkon brankára Jamesa Reimera, ktorý duel ukončil s 37 zákrokmi.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Michal Handzuš (LAK) 16:50 0 0 0 0 2 0
Andrej Meszároš (PHI) 22:10 0 0 0 0 0 0
Milan Jurčina (NYI) 21:26 0 0 0 +1 3 0
Andrej Sekera (BUF) 24:00 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies