Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Handzuš dvojbodový, Hossa asistoval

V ôsmich zápasoch sobotného programu kanadsko-americkej NHL nastúpili aj piati Slováci a dvaja sa zapísali do kanadského bodovania. Peter Budaj prehral, Jaroslav Halák striedal.

Washington v sobotu privítal na domácom ľade Los Angeles a už po 66 sekundách sa domáci tím ujal vedenia, keď sa po individuálnej akcii presadil kapitán Alexandr Ovečkin. Jednogólové vedenie domácim vydržalo do 31. minúty, v ktorej vyrovnal Anže Kopitar. Kings v tretej tretine pridali ďalšie tri góly, aby si zabezpečili víťazstvo 4:1. Strelecky sa presadili Andrej Loktionov, Michal Handzuš a Jarret Stoll. Handzuš zaznamenal aj asistenciu pri vyrovnávajúcom góle. Jonathan Bernier zaznamenal 18 zákrokov a Simeon Varlamov zastavil 22 striel. Handzuš ho ohrozil dvakrát počas 18 minút, ktoré strávil v akcii. Okrem dvoch kanadských bodov zaznamenal aj dva plusové.

Český útočník Radim Vrbata sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a rozhodol o výhre Phoenixu nad Chicagom v pomere 3:2. Arizonský klub vyhrával po 21 minútach 2:0, keď sa o góly postarali Vrbata a Taylor Pyatt. Blackhawks však ešte v druhej tretine znížili zásluhou Troya Brouwera na rozdiel jediného gólu a Duncan Keith v 56. minúte vyrovnal. Oba góly dosiahlo Chicago v presilovke. Do zostavy „čiernych jastrabov“ sa po chorobe vrátil Marián Hossa, ktorý zápas opustil s jednou asistenciou, ktorá preňho bola jubilejným 800. bodom v kariére. Na ľade strávil viac ako 19 a pol minúty, počas ktorých nazbieral aj jeden mínusový bod a dve strely. Tomáš Kopecký odohral o tri minúty menej. Do štatistík si zapísal jeden mínusový bod a dve strely.

V piatok zvíťazila Minnesota a na ľade St. Louis 5:4 po trestných strieľaniach. V sobotu bol zápas na programe v Minnesote a z víťazstva sa po výsledku 3:1 radovali „divosi“, ktorí majú v posledných desiatich dueloch bilanciu 8-2. Antti Miettinen dal na začiatku 25. minúty víťazný gól, Cal Clutterbuck a Kyle Brodziak sa tiež zapísali do streleckej listiny a slovenský brankár Jaroslav Halák prenechal v polovici 29. minúty svoje miesto v bráne Blues Tyovi Conklinovi. Bratislavský rodák si na svoje konto pripísal 17 úspešných zákrokov a dve trestné minúty, ktoré dostal za vyhodenie puku mimo hracej plochy. Autorom jediného gólu Blues bol Patrik Berglund, ktorý skóroval až za stavu 3:0 pre Wild.

Článok pokračuje pod reklamou

Nedarilo sa ani Petrovi Budajovi, ktorý odchytal celé stretnutie v bráne Colorada Avalanche, ktoré nevyhralo už sedem zápasov v rade po tom, čo v sobotu prehralo s Nashville 3:5. Víťazný gól zaznamenal v 58. minúte Cody Franson. Strelecky sa za „predátorov“ presadili aj Shea Weber, Martin Erat, ktorý získal aj dve asistencie, Patrick Hornqvist a David Legwand, ktorý uzavrel skóre zápasu gólom do prázdnej brány. Budaj zlikvidoval 34 streleckých pokusov. Najviac práce mal v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej naňho smerovalo 18 striel. Z jeho spoluhráčov sa z gólu tešili Kevin Porter, David Jones a Matt Duchene. Peter Forsberg hral 17 a pol minúty, počas ktorých nazbieral dva mínusové body, dve strely a štyri trestné minúty.

Mikael Samuelsson strelil dva góly, vrátane víťazného, Alexandre Burrows tiež dvakrát skóroval a Vancouver Canucks zvíťazil v domácom prostredí nad Calgary 4:2. Brankár Roberto Luongo pomohol k víťazstvu 24 úspešnými zásahmi. Za jeho chrbtom skončili len dve strely z hokejok Jackmana a Glencrossa. Miikka Kiprusoff zlikvidoval 29 striel.

Kanadské derby medzi Montrealom a Torontom dopadlo lepšie pre Montreal, ktorý zvíťazil 3:0. Veľkú zásluhu na tom má brankár Carey Price, ktorý zlikvidoval všetkých 27 striel a šiesty raz v tomto ročníku udržal čisté konto. Giguerrea, ktorý odchytal za „javorové listy“ celé stretnutie, postupne prekonali Pouliot, Gionta a Desharnais.

Obranca Marc-Andrej Bergeron strelil v druhej minúte nadstaveného času svoj prvý gól v ročníku 2010/11, ktorým rozhodol o víťazstve Tampy Bay nad Carolinou v pomere 4:3. V základnej hracej dobe sa za Lightning gólovo presadili Downie, Lecavalier a Bergenheim. Roloson pomohol k víťazstvu 31 zákrokmi. Prekonať ho dokázali Staal, Skinner a Cole. Poslední dvaja menovaní skórovali v 60. minúte. Ward mal na svojom konte 37 úspešných zásahov.

V stretnutí medzi Edmontonom a Ottawou, momentálne dvoch najhorších tímov aktuálnej sezóny, sa zo zisku dvoch bodov tešili po výsledku 5:3 „senátori“ z Ottawy. Peter Regin dal v 55. minúte víťazný gól, Alex Kovalev získal tri body (2+1) a brankár Brian Elliott chytil 15 striel. Na prvom víťazstve Senators od 13. januára sa gólovo podieľali aj Butler a Michálek. Cogliano a Penner (dva góly) skórovali za „olejárov“. Chabibulin kryl 20 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 17/20 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 34/38 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 17:38 1 1 2 +2 2 0
Marián Hossa (CHI) 19:36 0 1 1 -1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 16:22 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Celebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies