Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Meszároš asistoval, Svatoš späť v akcii

V utorok v noci sa v zámorskej NHL odohralo sedem stretnutí, v ktorých sa predstavilo päť slovenských hráčov. Do bodovania sa zapísal len Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal jednu asistenciu. Do akcie sa vrátil Marek Svatoš.

Kimmo Timonen sa presadil v siedmom kole samostatných nájazdov a Philadelphia zdolala Tampu Bay v utorkovom stretnutí dvoch najlepších tímov Východnej konferencie pomerom 4:3. Góly Flyers, ktorých bilancia vonku je 18-6-3, v normálnom hracom čase strelili James van Riemsdyk, Scott Hartnell a Darroll Powe. Slovenský obranca Andrej Meszároš zaznamenal sekundárnu asistenciu pri góle Hartnella. V akcii odohral 19 minút a 11 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dva mínusové body a dve trestné minúty. Dominic Moore, Vincent Lecavalier a Teddy Purcell strelili góly Lightning. Domáci tím predtým porazil v sezóne Philadelphiu trikrát. Lecavalier strelil piaty gól v posledných štyroch zápasoch.

Frans Nielsen premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Nathan Lawson vychytal svoje prvé víťazstvo v NHL, aby pomohol New Yorki Islanders k víťazstvu 4:3 nad Ottawou. Michael Grabner strelil gól v oslabení a v tretej tretine prihrával na gól Josha Baileyho. Strelecky sa presadil aj Blake Comeau a Lawson zaknihoval 28 zákrokov. V normálnom hracom čase ho prekonali Bobby Butler, Ryan Shannon a Erik Karlsson. Obranca Milan Jurčina odohral v zápase 23 minút a 12 sekúnd, s ktorými bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Okrem piatich striel, dvoch trestných minút a mínusovému bodu zaznamenal aj šesť bodyčekov. So spoluhráčmi sa tešil zo štvrtého víťazstva v rade.

Z víťazstva sa tešil ešte obranca Andrej Sekera, ktorého spoluhráč Jochen Hecht premenil svoj nájazd v desiatej sérii, aby doviedol Sabres k víťazstvu 3:2 nad Canadiens. Po 31 zápasoch dostal voľno Ryan Miller, no jeho náhradník Jhonas Enroth sa prezentoval 32 zásahmi. Prekonali ho len Max Pacioretty a Benoit Pouliot, ktorí poslali Montreal do dvojgólového vedenia. Buffalu sa podarilo vyrovnať po góloch Drew Stafforda (deviaty gól v piatich zápasoch) a Jasona Pominvillea. Sekera odohral 22 a pol minúty, zblokoval tri strely a Careyho Pricea ohrozil dvoma strelami. Kanadský brankár opustil duel s 30 zákrokmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Mikhail Grabovski strelil rozhodujúci gól 61 sekúnd pred koncom tretej tretiny a Toronto zdolalo Boston pomerom 4:3. Grabovski a bývalý hráč Bostonu Phil Kessel skončili zápas s dvoma gólmi, a James Reimer zaznamenal 32 zákrokov. Joffrey Lupul zaznamenal dve asistencie a sú to jeho prvé body v drese Toronta. Tim Thomas zastavil 24 striel a z jeho spoluhráčov sa presadili Patrice Bergeron, Gregory Campbell a Daniel Paille. Bruins prehrali tretí zápas v rade. Kapitán Zdeno Chára v stretnutí odohral 28 minút a 12 sekúnd. Zaznamenal jednu strelu a dve trestné minúty.

Slovensko malo v utorok zastúpenie aj v ofenzíve a to vďaka tomu, že sa po zranení kolena do akcie vrátil Marek Svatoš. Košický rodák pri svojom návrate odohral skromné štyri minúty a 31 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jednu strelu. Nebodoval a netešil sa ani z víťazstva. Predators doma prehrali so Sharks 1:2 po predĺžení. Patrick Marleau strelil víťazný gól, keď využil svoj individuálny únik. V normálnej hracej dobe sa presadil Devin Setoguchi, ktorý v druhej tretine reagoval na gól Codyho Fransona z prvej dvadsaťminútovky.

Manny Malhotra strelil gól a pridal asistenciu, Cory Schneider zastavil 27 striel a Vancouver zdolal Minnesotu pomerne hladko 4:1. Jannik Hansen, Mikael Samuelsson a Ryan Kessler sa tiež presadili za Canucks, ktorí vyhrali v St. Paul po prvýkrát z posledných piatich pokusov a to aj napriek tomu, že v tretej tretine nevyslali na bránu domácich ani jednu strelu. Wild prestrieľali hostí 28:14, no z gólu sa tešil len Cal Clutterbuck.

Kapitán Oilers Shawn Horcoff zaznamenal gól a dve asistencie, aby dopomohol Edmontonu k víťazstvu 4:1 nad Dallasom, ktoré znamenalo ukončenie trojzápasovej série prehier. Do listiny strelcov sa zapísali aj Jordan Eberle, Taylor Chorney a Aleš Hemský. Nikolaj Chabibulin zaznamenal 24 zákrokov a prekonať ho dokázal len Loui Eriksson. Oilers vyhrali druhý zápas z posledných deviatich, prvý z posledných ôsmich hraných doma.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 28:12 0 0 0 0 1 2
Milan Jurčina (NYI) 23:12 0 0 0 -1 5 2
Andrej Sekera (BUF) 22:28 0 0 0 0 2 0
Andrej Meszároš (PHI) 19:11 0 1 1 -2 0 0
Marek Svatoš (NAS) 04:31 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies