Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Komunita: Diskusia > Game of Thrones (TV seriál)

Tému založil: Jake
22.04.2014 - 12:33:42

Túúúú-du-tududúúdu-tu-dudúú



Bez spoilerov z kníh !!!


V prípade životnej potreby spoilerovať knihu použite tento HTML Kód (hviezdičky vymažte):
<***font color="#EEE">SPOILER TEXT<***/font>

01.05.2019 - 21:46:03
avatar
Ja mám z poslednej epizódy veľmi rozporuplné pocity, ale to je možno aj tým, že som od toho čakal tak veľa...

Až na pár nelogických vecí, na čele s nezmyselným nájazdov Dothrakov na začiatku s ešte nezmyselnejšou účasťou Ducha, sa mi väčšina epizódy/bitky páčila. Väčšinu času dej nechával diváka v napätí (trochu mi vadila snáď len "schovka" Aryi s mrtvými) + super atmosféra a tradične i hudba.

Pár vecí mi však vadilo:

1. White Walkers: vôbec sa nezapojili do bitky, pričom oni boli vlastne od začiatku onou najväčšou hrozbou. Tu sa ale ešte dá argumentovať tým, že ich v boji veľmi ani potreba nebolo, keďže ten obstarala horda nebojácnych mŕtvych.

2. Zomrelo málo postáv: z tých hlavnejších sa mi páčilo ako skončili Jorah, Berik i Theon, ktorí padli hrdinsky. Avšak po 2. epizóde (ktorá sa mne osobne veľmi páčila) by som čakal, že skončí minimálne ešte Brienne, ktorej príbeh sa zdal byť uzavretý a predchádzajúca epizóda mohla byť peknou rozlúčkou. A podobne by som to videl aj s Tormundom napríklad. Taktiež, ako bolo spomenuté vyššie, prežitie viacerých postáv pôsobí všelijako, keď už boli pritlačení k stene. Páčilo by sa mi aspoň niečo na štýl boja v kruhu, ako to bolo v epizóde, kde išli uloviť mŕtveho a tam mohol ešte niekto padnúť. Rovnako mohol prísť koniec aj pre jedného z dvojice Jon/Daenerys, ale to možno ešte v poslednom dieli...

3. Samotný záver: čakal som, že konečne uvidíme v boji NK, že sa k nemu Jon predsa len dostane a rozdajú si to (podobná vec ma štve aj pri Jaimem, že sme ho poriadne nevideli v akcii, kým mal ešte obe ruky). To, že ho nakoniec zabila Arya mi toľko nevadí (a samotný kill bol super podľa mňa, hoci tiež neviem teda, z kerej riti to skákala ), ale mohlo to prísť potom, ako už bol Jon trebárs na kolenách. Jednoducho by som čakal trochu viac na zabitie NK, ako jeden tigrí skok dievčiny.
02.05.2019 - 09:38:18
avatar
kde sa stratila ta magia? proroctva? azor ahai? carostromy? bran tiez mohol robit nieco viac ako len meditovat... draky tiez nic...
uz to vobec nema tu atmosferu = vypointovane dialogy v carovnom svete...
02.05.2019 - 14:16:26
avatar
Reakcia na: ky7k0, 01.05.2019 - 11:20:26
Všimol som si že mnoho ľudí narieka ako bol NK zabitý v prvej bitke, a to by sa v knihách nestalo. Treba si však uvedomiť že knihy majú niečo o čom sa serialovym tvorcom môže iba snívať, neobmedzený rozpočet. V podstate jediným čo autor platí pri tvorbe knihy je jeho čas. Keď to chces dať do obrazu , bude ťa to stáť obrovské financie, a to si ani HBO nemôže a nechce dovoliť.
∧ skryť ∧
Robíš si srandu? Snažíš sa naznačiť, že na vytvorenie logického a zaujímavého konca pre najviac očakávanú vojnu Westerosu, ktorá mohla vyhubiť celé ľudstvo potrebovali peniaze?
Pozri sa na prvú sezónu a na to ako skvele napísaná bola. Jediné čo k tomu potrebuješ je pero a papier.
15 miliónov, ktorý použili na túto bitku...sorry, ale nebolo to vidieť. Podobný rozpočet mala bitka o Helmův žleb a máš pocit, že by bola horšia, alebo rovnako dobrá? Niektoré veci nie sú o peniazoch, hlavne keď ide o logické naplánovanie bitky, dialógy, story arc.

Kde je napísané, že nemohli dať sérii o tri štyri časti viac? Rozpočet 10 miliónov na sezónu majú už roky a vzhľadom k tomu aký neskutočný hype má seriál, neverím tomu, že by tie peniaze nedostali.
A keď...keď už chceli veľmi mať len 6 častí, čo som od začiatku vedel, že bude hovadina tak mali dať NK minimálne ďalšie dve časti kde by sme sa o ňom dozvedeli, alebo kde by aspoň trochu ukázal svoj potenciál...toto bolo nanajvýš trápne a posledných 5 hodín čo nás čaká sa bude venovať Cersei...who cares? To je niečo čo sa dalo vyriešiť za 2 hodiny ak by chceli.
Nehovoriac o tom, že minulá časť mala 90 minút...načo?

Omnoho radšej by som bol ak by NK a Wightovia zobrali Winterfell búrkou a všetko rozmetali...a zvyšok časti by mohli utekať na železné ostrovy, zachraňovať si životy. Za menej peňazí by sme dostali viac príbehu, nie len naťahovanú bitku. GoT o bitkách nikdy nebolo. A aj keby ten NK na Železných ostrovoch umrel, stále by ostali dve epizódy na Cersei čo je akurát a divák by nemal pocit, že NK bol len nejaký šašo čo umrel pri prvej príležitosti? Videli by sme ako postupne premenil celé kráľovstvo až k ostrovom, čo je asi tretina...a neverím, že na to by sa využilo toľko peňazí...na nejakú párminútovú sekvenciu, kde by armáda postupovala.

Serie ma, že seriál posledné tri sezóny koná ako bežný seriál, ničím nezaujme, postupuje ako každý čaká a keď už ide do tuhého tak sa to silou mocou snažia uhrať na \\\\\\\\&amp;quot;niečo nečakané\\\\\\\\&amp;quot; pritom to iba viac dosrali. A vraj to vedeli tri roky. To im za tri roky nedošlo, že ak NK umrie v prvej reálnej bitke, tak to bude trochu zvláštne? Ale tak nedivím sa. Benioff napísal Wolverine X-men Origins, asi najhorší X-menovský film ever.

Stále sa rieši pomer prevracania diváckych očakávaní a plnenia diváckych očakávaní...Myslím, že prevracať ich je vždy len dobré, ak sa však jasne smeruje do nejakého konca, ktorý je predpovedaný niekoľko sérií (Jon je Azor Ahai) tak by sa práve v tomto prípade divácke očakávania mali vyplniť. Niekde to proste nejde. Nemôžeš dávať hinty na jednu vec, nútiť diváka aby veril tomu, že sa to stane a potom prísť s niečím totálne nelogickým čo nedáva zmysel a potom sa tváriť, že \\&quot;aha aký skvelý plot twist som vymyslel.\\&quot;
Pekne sa to dá všimnúť na filmoch od M.N.Shaymalana. Prvé filmy, pecka, nádherné logické, zvyšné filmy? Nah
02.05.2019 - 16:11:11
avatar
Reakcia na: kelly2502, 02.05.2019 - 14:16:26
Robíš si srandu? Snažíš sa naznačiť, že na vytvorenie logického a zaujímavého konca pre najviac očakávanú vojnu Westerosu, ktorá mohla vyhubiť celé ľudstvo potrebovali peniaze? Pozri sa na prvú sezónu a na to ako skvele napísaná bola. Jediné čo k tomu potrebuješ je pero a papier. 15 miliónov, ktorý použili na túto bitku...sorry, ale nebolo to vidieť. Podobný rozpočet mala bitka o Helmův žleb a máš pocit, že by bola horšia, alebo rovnako dobrá? Niektoré veci nie sú o peniazoch, hlavne keď ide o logické naplánovanie bitky, dialógy, story arc. Kde je napísané, že nemohli dať sérii o tri štyri časti viac? Rozpočet 10 miliónov na sezónu majú už roky a vzhľadom k tomu aký neskutočný hype má seriál, neverím tomu, že by tie peniaze nedostali. A keď...keď už chceli veľmi mať len 6 častí, čo som od začiatku vedel, že bude hovadina tak mali dať NK minimálne ďalšie dve časti kde by sme sa o ňom dozvedeli, alebo kde by aspoň trochu ukázal svoj potenciál...toto bolo nanajvýš trápne a posledných 5 hodín čo nás čaká sa bude venovať Cersei...who cares? To je niečo čo sa dalo vyriešiť za 2 hodiny ak by chceli. Nehovoriac o tom, že minulá časť mala 90 minút...načo? [B]Omnoho radšej by som bol ak by NK a Wightovia zobrali Winterfell búrkou a všetko rozmetali...a zvyšok časti by mohli utekať na železné ostrovy, zachraňovať si životy. Za menej peňazí by sme dostali viac príbehu, nie len naťahovanú bitku. GoT o bitkách nikdy nebolo. A aj keby ten NK na Železných ostrovoch umrel, stále by ostali dve epizódy na Cersei čo je akurát a divák by nemal pocit, že NK bol len nejaký šašo čo umrel pri prvej príležitosti? Videli by sme ako postupne premenil celé kráľovstvo až k ostrovom, čo je asi tretina...a neverím, že na to by sa využilo toľko peňazí...na nejakú párminútovú sekvenciu, kde by armáda postupovala.[/B] Serie ma, že seriál posledné tri sezóny koná ako bežný seriál, ničím nezaujme, postupuje ako každý čaká a keď už ide do tuhého tak sa to silou mocou snažia uhrať na \\\\\\\\\\\\\\\\&amp;quot;niečo nečakané\\\\\\\\\\\\\\\\&amp;quot; pritom to iba viac dosrali. A vraj to vedeli tri roky. To im za tri roky nedošlo, že ak NK umrie v prvej reálnej bitke, tak to bude trochu zvláštne? Ale tak nedivím sa. Benioff napísal Wolverine X-men Origins, asi najhorší X-menovský film ever. Stále sa rieši pomer prevracania diváckych očakávaní a plnenia diváckych očakávaní...Myslím, že prevracať ich je vždy len dobré, ak sa však jasne smeruje do nejakého konca, ktorý je predpovedaný niekoľko sérií (Jon je Azor Ahai) tak by sa práve v tomto prípade divácke očakávania mali vyplniť. Niekde to proste nejde. Nemôžeš dávať hinty na jednu vec, nútiť diváka aby veril tomu, že sa to stane a potom prísť s niečím totálne nelogickým čo nedáva zmysel a potom sa tváriť, že \\\\&quot;aha aký skvelý plot twist som vymyslel.\\\\&quot; Pekne sa to dá všimnúť na filmoch od M.N.Shaymalana. Prvé filmy, pecka, nádherné logické, zvyšné filmy? Nah
∧ skryť ∧
Spomínaš že na tuto bitku použili 15 milionov dolárov, takže v prípade ďalšej bitky tejto veľkej vojny by museli investovať znova obrovské množstvo peňazí. " Rozpočet 10 miliónov na sezónu majú už roky a vzhľadom k tomu aký neskutočný hype má seriál, neverím tomu, že by tie peniaze nedostali." hmm asi si lepšie informovaný ako funguje financovanie v HBO, aký štedrý sú jej majitelia, či aké sú finančne možnosti HBO keď uvážime že točia ďalšie obrovské množstvo seriálov. Spomen si ako spracovali bitkuv prvej serií (alebo druhej?) Kde Tyrion dostal na začiatku kladivom po hlave, pričom v knihe sa ukázal ako schopný bojovník... Toto by si chcel zopakovať?
Uprimne ja som nikdy nebol nadšený linkou o Night King. Najviac ma na seriáli s názvom Hry o tróny, bavili práve tie hry o tróny, a celého NK som bral ako nutné zlo. (Dokonca celý čas som dufal že sa nedostane cez Wall, a ak bude nejaká bitka bude práve za stenou, či na nej...) Ano je škoda že sme sa nedozvedeli kto Night King je, či aká bola jeho motivácia (stále je možnosť že sa to ešte dozvieme)ale je to pre mňa len vedľajší príbeh...
02.05.2019 - 18:51:14
avatar
Kelly
zbytocne porovnavas Lotr a got uvedom si co spravili s hobita ak by lotr nenatacali vtom case tak by to stalo strasny majland o par rokov neskor got tankuje kazdu sezonu viac a viac herci beru viac penazi atd. Staci pozret inside tam nie je vsetko povedane ale staci to na isty obraz ako to planovali a co chceli netreba zabudat ze tato cast bola predlzena cca o20min cize ak by ju nechali povodne cca 58 min Nk by nebol porazeny v 1c dovody su nejasne mozno zohravaju uniky aj teraz usli obrazky pred vysielanim kde bolo jasne vidno kto skape ..

Dost sa riesi tma a ze sa nedalo nato pozert no vo full hd je to zial malo ak by to bolo na netflixe dalo by sa to uz pozret v ultra hd tam aj ta tma je jasnejsia ale je to tak o10%(moj pohlad)kvalitnejsie .

A rozoberat kvalitu dialogov a inych veci nema cenu ani dopisane knihy by to nezachranili len by sa viac ludi nasralo ako to spracovali martellovci iron islands griff a ine veci stacia hadam na pripomenutie alebo pozrite si titulku tanca drakov ktora teraz je von od arga a pustite si potom tu epizodu uz to hovori za vsetkko ake je blbe duo d&amp;d co sa nudia a preto je to tak a tak nech to uz skonci a pride cas kedy to martin dopise aj tak vela ludi sklame lebo uz maju inu predstavu o celej ASoIaF
03.05.2019 - 17:48:02
avatar
Reakcia na: ky7k0, 02.05.2019 - 16:11:11
Spomínaš že na tuto bitku použili 15 milionov dolárov, takže v prípade ďalšej bitky tejto veľkej vojny by museli investovať znova obrovské množstvo peňazí. \" Rozpočet 10 miliónov na sezónu majú už roky a vzhľadom k tomu aký neskutočný hype má seriál, neverím tomu, že by tie peniaze nedostali.\" hmm asi si lepšie informovaný ako funguje financovanie v HBO, aký štedrý sú jej majitelia, či aké sú finančne možnosti HBO keď uvážime že točia ďalšie obrovské množstvo seriálov. Spomen si ako spracovali bitkuv prvej serií (alebo druhej?) Kde Tyrion dostal na začiatku kladivom po hlave, pričom v knihe sa ukázal ako schopný bojovník... Toto by si chcel zopakovať? Uprimne ja som nikdy nebol nadšený linkou o Night King. Najviac ma na seriáli s názvom Hry o tróny, bavili práve tie hry o tróny, a celého NK som bral ako nutné zlo. (Dokonca celý čas som dufal že sa nedostane cez Wall, a ak bude nejaká bitka bude práve za stenou, či na nej...) Ano je škoda že sme sa nedozvedeli kto Night King je, či aká bola jeho motivácia (stále je možnosť že sa to ešte dozvieme)ale je to pre mňa len vedľajší príbeh...
∧ skryť ∧
Dnes v noci boli Benioff and Weiss v show Jimmyho Kimmela. Pýtal sa ich koľko stála pilotná epizóda, ktorá bola taká zlá, že je teraz zatvorená v trezore a nikto ju nemôže vidieť. Povedali, že okolo 10 miliónov dolárov. Takže, môžem tvrdiť, že to bolo už od úplného začiatku, to však nie je pravda, nakoľko z pozerania desiatok videií a natáčacom procese GoT viem, že prvá sezóna mala nakoniec dosť nízky rozpočet, pravdepodobne ako záruka, ak by Benioff s Weissom zase sklamali.
Ale ja som napísal, že rozpočet okolo 10 miliónov na sezónu majú už roky, čo je pravda od nejakej tretej série ak sa nemýlim. Hell, aj keby to bolo od štvrtej série...stále tam boli bitky, ktoré dokázali utiahnuť taký rozpočet.

Battle of Blackwater vyzerá relatívne lacne, ale zo strategického hľadiska a z logického hľadiska je ďaleko lepšia ako to, čo sme videli v pondelok. Útok wildlings na Castle Black? Veď tam boli dva obry a sekvencie, kde zo steny strielali obrovské šípy. Jasné, bola lacnejšia než Long Night, ale bola zábavnejšia a lepšie zvládnutá. A tak isto bola aj Battle of Bastards.

Čo sa snažím naznačiť nie je ani tak to, že by kľudne dostali viac peňazí na epizódu ak by si ppýtali. Myslím, že o to požiadali a nedostali ich a nakoľko sú epizódy kvôli CGI drahšie a drahšie tak sa rozhodli natočiť len 6 epizód, podobne ako so siedmou sériou, kde až v troch epizódach bolo požadované veľa CGI.
Čo sa snažím naznačiť je, že kľudne by som zobral lacnejšie vyzerajúcu bitku ako pri Blackwater alebo Battle of Castle Black a mal ju napísanú a zorganizovanú perfektne a dal dôraz na postavy, nie na samotný súboj. Už som to písal. Ak by na pondelkovej epizóde šetrili a spravili ju kratšou, neprišli by sme o nič zaujímavé nakoľko jednu battle natiahnuť do 90 minút je fakt veľa, a zostali by tým pádom peniaze ešte na jednu bitku, ktorá by sa odohrala napríklad na Iron Islands. Rozdeliť peniaze na jednu takúto obrovskú bitku, natočiť za ne dve menej vizuálne oslnivé, ale zato perfektne vypointované a napísané. Kurva koľko musela stáť totálne nelogická scéna s Dotraki, koľko musel stať vzdušný boj NK s Dany a Jonom, z ktorého som aj tak veľké hovno videl a hlavne koľko ešte bude stať 5. epizóda, o ktorej povedala Emilia Clarke, že bude ešte ohurujúcejšia než 3...už to vidím, ohurujúcejšia maximálne tak v množstve nepotrebného CGI na ktoré vyhodili peniaze namiesto toho, aby ho použili na vojnu s Night Kingom.

Musím pôsobiť ako kokotko čo na všetko len nadáva, ale študujem film, píšem scenáre a snažím sa točiť vlastné veci a viem, ako často sa musia scenáre prepisovať kvôli rozpočtu a hlavne viem, koľko veci stoja. Ani sa nenazdáš a 10 miliónov je fuč. Sám by som nevedel ako ich správne využiť, ale to je ten rozdiel medzi mnou a showrunnermi GoT. Oni točia najlepší seriál v histórii TV (Aj keď o ten titul asi prídu nakoľko Breaking Bad bolo s pribúdajúcimi sezónami lepšie a lepšie) a mali by mať presne naplánované na čo a ako pôjdu peniaze, aby to bolo čo najefektívnejšie pre celkové vyznenie seriálu. Čím viac sa o ich voľbách a produkčnom procese dozvedám, tým viac mám pocit, že tie peniaze čo dostali utratili úplne zbytočne a neefektívne. (Ešte raz, neviem ako by som to urobil ja, ale oni na to majú mať ľudí, tých najlepších)

Najviac ma na tom mrzí to, že si ani nedokážem predstaviť, aké utrpenie muselo byť natáčať 55 nocí v kuse, v mínusových teplotách. Bol som raz na trojdňovom natáčaní v zime a mal som dosť a bolo to ešte cez deň. V noci a ešte v Belfaste musia byť tie teploty neskutočne nízke. Ich snaha pre mňa ako fanúšika však bola úplne zbytočná.
06.05.2019 - 16:24:20
avatar
Normálne dúfam že to vyhrá Cersei. Predsa len ona si ide tvrdo zatým a nerobí chyby. Ťah pustiť ľudí do Rudej Bašty je skvelý. I ked teoreticky po vyčerpaní zásob (je obliehanie, takže k tomu môže dojsť) by sa mohli proti nej vbúriť, ale práve preto popravila Misandei aby vyprovokovala Daenerys k boju. Mám dokonca teoriu, kedže mám pocit že na hradbách sme videli len Lannistrov, takže jej zlaté spoločenstvo asi bude na ceste prekvapiť Jonove vojsko. Alebo ide znova o lazy writing. I ked to vyzerá tak že Jaime a Arya si idú po Cercei.

Inak tá rozlučková scéna Jona vo Winterfelle... Jon podla mňa na 90% umrie.

Spôsob akým sa zbavili Ducha je doslova trestuhodný.Nehovoriac o tom že posledné 2 serie ako keby ani neexistoval. K tomu poslali na zem ďalšieho draka. Z toho mám pocit ako keby sa im minul rozpočet na CGI stvárnenie zvierat.
06.05.2019 - 16:49:42
avatar
Tak pre mňa fakt o 100x lepší ako minulý diel. Začiatok bol dobrý, to spaľovanie bolo fajn spravené. Tie scény kde sa najebávali mi prišli trocha dlhé, hlavne po tom ako sme v 2. diele mali podobné scény. Gendry Lordom a Jamie odpanenie Brienne...Trocha som sklamaný že sme nemohli vidieť reakciu sestier na Jona. Inak to bolo tiež dobré spravené. Páčilo sa mi že nechal Brana im to povedať.

Snaď trocha zamiešajú kartami aj Tyrion a Varys. Konečne som mal trocha pocit toho old school Got . Uvidíme či z toho nakoniec aj niečo bude. Uprimne fakt neviem jak to skonči, pre mňa najlepšií koniec by bol keby to nakoniec vyhrala ta Cercei... Hlavne aby nebol koniec že Jon a Danny budú šťastne vládnuť happily ever after...
06.05.2019 - 18:49:33
avatar
Tak uz vieme preco o Johnovi Ned nepovedal ani Catlyn, vsetko vyklabosia tie zenske

Skvela cast, jedinu vyhradu mam k utoku Eurona. Zase sa tam z nicoho nic objavil, Daenerys si tych drakov nezasluzi, ked ich nevie pouzivat...

Osobne tipujem, ze Daenerys teraz prepne. Vieme, ze Varys s Illyriom chcu Targeryana na trone, preto mam pochybnosti o Golden Company. Podla mna ich zaplatil Illyrio a mozno The Iron Bank, aby v spravnej chvili zvrhli Cersei a posadili na tron Daenerys. Lenze teraz vedia, ze John ma vacsi narok a bol by lepsim kralom, preto ju Varys s Tyrionom zradia a podporia Johna. A teraz pride ten bitter moment. John zomrie v boji a Daenerys zabije Varysa a Tyriona za zradu. Uz musim prist len na ten sweet moment, ale nic ma nenapada
06.05.2019 - 19:05:25
avatar
Reakcia na: peto10, 06.05.2019 - 18:49:33
Tak uz vieme preco o Johnovi Ned nepovedal ani Catlyn, vsetko vyklabosia tie zenske :LOL: Skvela cast, jedinu vyhradu mam k utoku Eurona. Zase sa tam z nicoho nic objavil, Daenerys si tych drakov nezasluzi, ked ich nevie pouzivat... Osobne tipujem, ze Daenerys teraz prepne. Vieme, ze Varys s Illyriom chcu Targeryana na trone, preto mam pochybnosti o Golden Company. Podla mna ich zaplatil Illyrio a mozno The Iron Bank, aby v spravnej chvili zvrhli Cersei a posadili na tron Daenerys. Lenze teraz vedia, ze John ma vacsi narok a bol by lepsim kralom, preto ju Varys s Tyrionom zradia a podporia Johna. A teraz pride ten bitter moment. John zomrie v boji a Daenerys zabije Varysa a Tyriona za zradu. Uz musim prist len na ten sweet moment, ale nic ma nenapada :D
∧ skryť ∧
Neasi "Prisahaj že to nikomu nepovieš"
*2 seconds later*
"Čo ak by tu bol lepší Targaryen???"


07.05.2019 - 06:45:00
avatar
Nove heslo rodiny Targeryen: We do not scout!
Strasnu hovadinu z tohto serialu urobili.
07.05.2019 - 07:47:38
avatar
Reakcia na: ky7k0, 06.05.2019 - 16:24:20
Normálne dúfam že to vyhrá Cersei. Predsa len ona si ide tvrdo zatým a nerobí chyby. Ťah pustiť ľudí do Rudej Bašty je skvelý. I ked teoreticky po vyčerpaní zásob (je obliehanie, takže k tomu môže dojsť) by sa mohli proti nej vbúriť, ale práve preto popravila Misandei aby vyprovokovala Daenerys k boju. Mám dokonca teoriu, kedže mám pocit že na hradbách sme videli len Lannistrov, takže jej zlaté spoločenstvo asi bude na ceste prekvapiť Jonove vojsko. Alebo ide znova o lazy writing. I ked to vyzerá tak že Jaime a Arya si idú po Cercei. Inak tá rozlučková scéna Jona vo Winterfelle... Jon podla mňa na 90% umrie. Spôsob akým sa zbavili Ducha je doslova trestuhodný.Nehovoriac o tom že posledné 2 serie ako keby ani neexistoval. K tomu poslali na zem ďalšieho draka. Z toho mám pocit ako keby sa im minul rozpočet na CGI stvárnenie zvierat.
∧ skryť ∧
Jaime si ide po Cersei?
Ak sa scenáristi vážne rozhodli že Jaime pôjde zabiť Cersei tak Jaimeho postavu úplne dojebali. Našťastie to ale už z rozhovoru s Brienne nedáva zmysel. Jaime Cersei miluje, patria k sebe, zabíjal pre ňu, nikdy nemal inú ženu ako Cersei a ak umrie ona, musí umrieť aj on. Cersei je ako jeho droga. To, že sa vyspal s Brienne bol podľa mňa pokus konečne zahodiť za hlavu svoju sestru a začať odznova...nedokázal to však. Musí stáť pri nej bezohľadu na to, či prežijú, alebo umrú.
To ešte len bude sranda keď sa dozvie, že Cersei dala Euronovi a ešte ho aj presvedčila o tom, že spolu čakajú dieťa. Milujem tragické postavy ako Jaime. Pravdepodobne na to, že sa vrátil k Cersei doplatí, no inak to nevie. Je to jeho osud. Vážne pochybujem, že on bude ten kto ju zabije. A ak áno tak bude totálny nonsense.
To už skôr by som veril tomu, že Jaime umrie, Arya si vezme jeho tvár a tak zabije Cersei.


Btw, ja som Dany nikdy moc nemusel. Ani v knihách jej moc nefandím a v seriály tiež nie. Keď si však vezmem čo všetko si musela pretrpieť a zažiť len aby do toho Westersu došla, nedivím sa, že verí, že to je jej osud vládnuť kráľovstvu. Nebola by najlepším vládcom, a nechcem ani aby na tom tróne sedela (Cersei je najlepšia hráčka)...ale bude mi ľúto ak sa jej to nepodarí. Ono ten horkosladký koniec môže byť, že sa Dany stane kráľovnou, no bude Mad Queen a kruh sa uzatvorí. Ktovie. Momentálne mi je asi jedno, kto tam bude sedieť. Cersei si to najviac zaslúži ako hráčka, Dany pretože si zo všetkých postáv pretrpela asi najviac a celý život zasvätila získaniu trónu a Jon si to zaslúži, pretože je to typický fantasy hrdina, ktorý nikdy neurobí nesprávnu vec.

Btw, epizóda fajn, Scéna, kde popíjali ma srala. Do konca seriálu ostavajú tri hodiny a oni 15 minút venujú popíjaniu a vtipom a sexe a ženských a bohvie čom ešte.
07.05.2019 - 07:54:30
avatar
Inak, je zvláštne, že ľudia nadávajú na to, ako sa Jon nerozlúčil s Ghostom. Áno, Ghost mu milionkár zachránil život, o tom žiadna a je to okrem Nymerie jediný zlovlk, ktorý prežil. Ja osobne však jeho rozhodnutie nerozlúčiť sa s Ghostom a to, že bol k nemu chladný beriem ako dôkaz toho, že Jon sám nevie kým je. Tak ako bol kedysi zmätený Theon a nevedel sa rozhodnúť medzi Starkovcami a Greyjoyovcami, tak sa teraz nevie Jon rozhodnúť medzi tým, či má byť Stark, alebo Targaryen. Narodený Targaryen, no celý život Stark. Tak ako Theon.
Nerozlúčiť sa so zlovlkom je ako vzdať sa svojho mena. Takže Jon pravdepodobne plne embracne to, že je Targaryen.

Celý čas som ale čakal, že Direwolfovia majú nejaký význam, aspoň v knihách. A oni proste pekne pomreli. Je to divné.
07.05.2019 - 12:36:50
avatar
"Jaime Cersei miluje, patria k sebe, zabíjal pre ňu, nikdy nemal inú ženu ako Cersei"

Vidíš čo všetko pre Cersei urobil a aj tak sa ho rozhodla dať zabiť. Jamie ju musi zastavit.
07.05.2019 - 21:44:27
avatar
Reakcia na: peto10, 07.05.2019 - 12:36:50
\"Jaime Cersei miluje, patria k sebe, zabíjal pre ňu, nikdy nemal inú ženu ako Cersei\" Vidíš čo všetko pre Cersei urobil a aj tak sa ho rozhodla dať zabiť. Jamie ju musi zastavit.
∧ skryť ∧
Hej, keď som si to nechal uležať v hlave tak tiež si myslím, že ju pôjde zabiť. Nič ale nemení na tom, že to bolo strašne okaté a nejak ho museli dostať do King\\\'s Landing kde sa to všetko skončí. Navyše, žiadnu reakciu od Jaimho sme nedostali a to ani tesne potom ako sa dozvedel, že ho dala zabiť...argh...Hlavne, že sa venovali Missandei Je tu niekto koho vážne zaujímala jej postava a komu bolo ľúto, že umrela? Okrem Grey Worma lol...myslím divákov.
Chápem, že Dany ju oslobodila, ale povedať Dany aby spálila mesto do základov? Uf, nice move.

Už chcem aby to skončilo a mohol som na túto sériu zabudnúť, tak ako sa zabudne aj na tento seriál, vinou Weissa a Benioffa.

Čo som vám minule spomínal, že je rozdiel v prevracaní diváckych očakávaní len za cenu aby to bolo nečakané a medzi detailne naplánovaným a logickým, ktorý dáva zmysel v narative celého príbehu...tento týpek to vysvetlil asi najlepšie.
Take a look: https://www.youtube.com/watch?v=4yFB3N4HG2E&t=1s
07.05.2019 - 22:32:57
avatar
Za mňa good epizoda. Teoria, že Jaime zabije Cercei je predsa od jej proroctva, kedy to akože okato mal byť Tyrion a vznikali alternatívne scenáre, ja by som bol ok ak by pri tom aj obaja zomreli.
Inak, napadá niekomu, kto by mal záujem/silu prebrať Iron Throne ak by zomreli (úplne reálne) aj Jon aj Dany aj Cercei? Dokonca aj keby sa rozpadlo 7 kráľovstiev nadobro, aj tak okrem Sansy tam ostali len Bčkoví urodzení

P.S To zabitie draka bolo fakt super
07.05.2019 - 22:34:15
avatar
Inak, asi každý pozerá nejaké zahraničné mudrovačky o GoT, tak len odporučam Westeros Weekly od New Rockstars (YT kanál), sú asi najlepší na internete ohľadom Marvelu, ale mám rád aj ich GoT analýzy
07.05.2019 - 23:00:06
avatar
Reakcia na: Jake, 07.05.2019 - 22:34:15
Inak, asi každý pozerá nejaké zahraničné mudrovačky o GoT, tak len odporučam Westeros Weekly od New Rockstars (YT kanál), sú asi najlepší na internete ohľadom Marvelu, ale mám rád aj ich GoT analýzy :-)
∧ skryť ∧
Najlepsi su westeros org pomohli aj martinovi napisat svet ladu a ohna
07.05.2019 - 23:29:45
avatar
Este taka otazocka do plena kto ocakava ze duo D&D da Yare flotilu ktora rozfajci Eurona?
13.05.2019 - 17:19:59
avatar
What the fuck was this shit ? Toto je už na smiech jak to robia

Je toho moc zlého tak len toto sa opýtam.

Prečo dopiči nešla Arya zabiť Cersei ? Celý jej pojebaný character arc, celé jej poslanie bolo aby zabila Cersei. Keď ju už má na dosah, tak sa na to vyjebe lebo jej Hound povie že skape ?!?!?

< 1 ... 56 57 58 59 60 61 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies