Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Komunita: Diskusia > Bude KHL niekedy lepšia ako NHL?

Tému založil: Martin12345
20.11.2018 - 16:47:06
Pred pár rokmi sa hovorilo o tom, že čoskoro bude KHL niečo ako Európska hokejová superliga. Mal som veľké očakávania, teraz mám však pocit, že to bola len ďalšia bublina, ktorá praská - ak už nepraskla.

20.11.2018 - 17:07:37
avatar
Khl nikdy nebude lepšia ako NHL.
20.11.2018 - 17:34:30
avatar
Podľa toho v čom. KHL aspoň púšta hráčov na olympiádu a na MS bez väčších humbukov. To je jediná vec, v ktorej je lepšia.

Musia v prvom rade začať pracovať s rozhodcami, ktorí sú naozaj najväčšou škvrnou celej ligy. Stačí si pozrieť zápas ruského tímu s neruským a rozdiel bije do očí.

Kvalitou sa NHL NIKDY nevyrovná. Jediný tím, ktorý by sa v NHL nestratil a má jej kvalitu je SKA Petrohrad a možno aj CSKA Moskva. Možno aj nejaké iné by vedeli byť konkurencieschopné (Magnitka, Kazaň), ale tieto dva sú najlepšie.
22.11.2018 - 09:07:50
avatar
Asi máte pravdu. KHL asi nikdy nedobehne NHL. Dúfam len že v nej uvidím stále viac a viac európskych tímov. Najlepšie veľ nejakých severanov z Fínska, Švédska...
22.11.2018 - 09:24:03
avatar
A ešte aj na tému platov. Ak má celý tím rozpočet na platy menej ako zlomok platu hráča v NHL, tak je malá šanca na prestíž. Toto bolo na športky.sk: Slovan Bratislava dal na platy hráčov v sezóne 2013/2014 dovedna 5,813 milióna amerických dolárov. Menej financií minuli na výplaty v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) už iba v chorvátskom Medveščaku Záhreb (5,65 milióna USD). Autori tohto analytického článku sa ďalej pokúsili porovnať platy hráčov či jednotlivé výdavky za jeden bod a jeden gól s mužstvami zámorskej NHL. Výsledky sú zaujímavé.

Oproti Slovanu takmer všetky ostatné tímy pracujú s oveľa vyššími číslami. SKA Petrohrad má napríklad k dispozícii šesťkrát vyšší rozpočet ako najchudobnejší Medveščak. Záhrebský klub vypadol z play off v prvej fáze, ruský SKA ako druhý. Neplatí tak pravidlo, že tímy s lepším finančným zázemím, ktoré si môžu dovoliť nakúpiť kvalitnejších hráčov a investovať viac do tréningu či štadióna, dosahujú v KHL aj lepšie výsledky.

V NHL je peňažný rozdiel medzi najbohatším a najchudobnejším klubom 17 864 000 amerických dolárov, zatiaľ čo v kontinentálnej lige hovoríme o 34 miliónoch dolárov. Keďže je však priemerný rozpočet klubu v KHL výrazne nižší ako v zámorí, rozdiely medzi bohatými a chudobnými tímami sú v kontinentálnej lige ďaleko priepastnejšie.

22.11.2018 - 10:57:07
avatar
Európsky hokej, by čo sa týka systému a štruktúry mal nasledovať modely, kt. sa uplatňujú v EU futbale. Čiže kvalitné domáce súťaže a silná medzinárodná pohárová súťaž. To všetko súvisí so silnou medzinárodnou asociáciou, kt. IIHF nie je. IIHF je na potenciál športu akým je hokej slabučkou organizáciou, kt. nijako neprispieva na rozvoj a napredovanie hokeja či už medzinárodného alebo v jednotlivých krajinách. Ja osobne nevidím v KHL žiadnu budúcnosť aj keď má svoje plusy. Európsky hokej sa čoraz viac stáva voči NHL podriadeným a nevidím dôvod, prečo by to tak malo byť. Príde mi, že IIHF nie je medzinárodnou asociáciou ale európskou vzhladom na jej postavenie voči NHL.
22.11.2018 - 14:21:51
avatar
Lenže problémom hokeja ako takého je jeho celková popularita, ktorá sa ani len nepribližuje futbalu. Samozrejme, že tu môže fungovať model s domácimi ligami a prestížnymi medzinárodnými súťažami, lebo o futbal je záujem v celej Európe. Ale akosi prirodzene z geografických podmienok, a myslím že by tu nepomohla ani moc skvelá IIHF, hokej nikdy nebude populárny v južnej Európe a v ekonomicky najsilnejších krajínách tiež hrá len druhé husle. A v tomto sa myslím mýliš, hokej nemá proste veľký potenciál.
30.11.2018 - 14:41:55
avatar
Reakcia na: Martin12345, 22.11.2018 - 09:24:03
A ešte aj na tému platov. Ak má celý tím rozpočet na platy menej ako zlomok platu hráča v NHL, tak je malá šanca na prestíž. Toto bolo na športky.sk: Slovan Bratislava dal na platy hráčov v sezóne 2013/2014 dovedna 5,813 milióna amerických dolárov. Menej financií minuli na výplaty v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) už iba v chorvátskom Medveščaku Záhreb (5,65 milióna USD). Autori tohto analytického článku sa ďalej pokúsili porovnať platy hráčov či jednotlivé výdavky za jeden bod a jeden gól s mužstvami zámorskej NHL. Výsledky sú zaujímavé. Oproti Slovanu takmer všetky ostatné tímy pracujú s oveľa vyššími číslami. SKA Petrohrad má napríklad k dispozícii šesťkrát vyšší rozpočet ako najchudobnejší Medveščak. Záhrebský klub vypadol z play off v prvej fáze, ruský SKA ako druhý. Neplatí tak pravidlo, že tímy s lepším finančným zázemím, ktoré si môžu dovoliť nakúpiť kvalitnejších hráčov a investovať viac do tréningu či štadióna, dosahujú v KHL aj lepšie výsledky. V NHL je peňažný rozdiel medzi najbohatším a najchudobnejším klubom 17 864 000 amerických dolárov, zatiaľ čo v kontinentálnej lige hovoríme o 34 miliónoch dolárov. Keďže je však priemerný rozpočet klubu v KHL výrazne nižší ako v zámorí, rozdiely medzi bohatými a chudobnými tímami sú v kontinentálnej lige ďaleko priepastnejšie.
∧ skryť ∧
Zrovna včera som o tom čítal https://spincastle.com/news/the-amazing-story-of-khl-and-the-comparison-with-nhl. Ak hovoríš po anglicky tak je tam trošku viac popísané.

1

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies