Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Komunita: Diskusia > MS 2021 - Lotyšsko (Riga)

Tému založil: slovak
26.04.2020 - 18:50:40
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021 budú 84. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa uskutočnia od 21. mája do 6. júna 2021 v Lotyšsku.

A-skupina (Olympijské športové centrum):
Rusko
Švédsko
Česko
Švajčiarsko
SLOVENSKO
Dánsko
Bielorusko
Veľká Británia

B-skupina (Aréna Riga):
Kanada
Fínsko
USA
Nemecko
Lotyšsko
Nórsko
Taliansko
Kazachstan

Program zápasov Slovenska na MS v hokeji 2021:

21. mája: Bielorusko – Slovensko
23. mája: Veľká Británia – Slovensko
24. mája: Slovensko – Rusko
27. mája: Švajčiarsko – Slovensko
29. mája: Slovensko – Dánsko
30. mája: Švédsko – Slovensko
1. júna: Slovensko – Česko

22.04.2021 - 20:57:46
avatar
Maličká zaujímavosť. Za posledných 20 rokov boli na MS 17-roční chalani len 7-krát, menovite Marcel Goc a Oliver Setzinger - 2001, Anže Kopitar - 2005, Kaspars Daugavinš - 2006, Nino Niederreiter - 2010, Kevin Fiala - 2014, Jack Hughes - 2019 (ten ale dosiahol 18 počas šampionátu). Boli dokonca aj nejakí 16-roční (presnejšie šiesti), ale to bolo okrem 1 hráča ešte pred 2. svetovou vojnou (ten jeden bol v roku 1947). Ak Slafkovský alebo Nemec pôjdu na MS, stanú sa najmladšími hráčmi v novodobej histórii. Doteraz ním bol Nino Niederreiter a na 2. mieste Goc s Kopitarom (narodili sa v rovnaký deň v inom roku, ale Goc odohral na MS zápas o 3 dni skôr než Kopitar).

Naopak, najstarším hráčom je Jaromír Jágr. Treba však povedať, že boli 2 starší hráči, ktorí v tom istom roku po MS dosiahli vek 44 (kým Jágr mal práve 43 pred MS), ale bolo to opäť pred 80-90 rokmi.
23.04.2021 - 00:45:41
avatar
Budúci rok by mohol urobiť ďalší rekord Dvorský v repre mužov.
23.04.2021 - 15:06:56
avatar
Hrivík, Cehlárik, Krištof, Pospíšil, Skalický, Gríger (aktuálne má však nejaký problém s hrudníkom, dokonca dnes možno nenastúpi) - Európa. Môžeme sa baviť o vyskúšaní dvojice z Třinca - Roman a Hrehorčák, ale ťažko povedať, ako sa na to budú pozerať tréneri. Nemali bodovo tak neskutočnú sezónu, aj keď v Třinci je silná konkurencia. No určite sú to talenty, ktoré by si šancu zaslúžili. Šancu by mal tiež dostať Matej Paulovič, ten podával veľmi dobré výkony v Pardubiciach.

Zo zámoria určite Studenič - New Jersey do play-off nepôjde, play-off AHL sa nehrá. Lantoši nedostal tento rok šancu ani v taxi tíme Bostonu, ťažko povedať či ho zoberú na play-off. Rátať by sa teda dalo aj s ním z AHL. Studenič aj Lantoši už na jedných MS boli, čo tiež hrá v ich prospech a dovolím si tvrdiť, že kvalitou presahujú asi každého z aktuálneho výberu. Ak by Pánik na MS išiel bol by som veľmi prekvapený, ale k dispozícii bude z Detroitu tiež.

Pokojne sa môžeme baviť aj o Ružičkovi (Calgary je od play-off relatívne ďaleko a AHL sa nehrá), a keď sa Calgary podarí dostať do P-O (strácajú osem bodov a majú o zápas viac ako 4. v tabuľke), tak pravdepodobne iba na úkor Montrealu (Tatar). Ružička však v áčku repre nikdy nehral, tak ťažko povedať či by mu tréneri dali prednosť ako neodskúšanému nováčikovi pred tými, ktorých už v kempe majú teraz.

Každopádne útok sa prekope ešte poriadne, do úvahy pripadá množstvo hráčov a to, samozrejme, aj z našej ligy. Tento výber dal Lotyšom iba dva góly, nájazdy neboli tiež žiadna sláva. Uvidíme ako sa ukážu proti Nemcom, no po štyroch zápasoch sa už bude hodnotiť omnoho lepšie.
23.04.2021 - 15:58:32
avatar
Ružička je v AHL našim najproduktívnejším hráčom. To,že za reprezentačné áčko nikdy nehral je irelevantné. Ak bude voľný a zdravý,tak ho treba zobrať aj keby to malo byť bez vyskúšania. Takých hráčov sme mohli prehliadať za Cígera,nie teraz.
23.04.2021 - 16:59:08
avatar
Čo je inak s Čajkovským, Dávidom Bondrom a Julom Hudáčkom? Nejak som to nearegistroval ale sú zranení?
25.04.2021 - 15:19:41
avatar
Ako hodnotite vcerajsi zapas? Ja som zaspal (od unavy samozrejme ) niekedy pocas tretej tretiny, tak som nevidel tie najdolezitejsie momenty, ale Daloga jednoznacne bol nas rozdielovy hrac, o level lepsi ako vsetci zvysni hraci, ci uz od nas alebo od Nemcov.

Trochu ma desi obrana. Ak toto ma tvorit gro obrany, tak Pan Boh pomahaj. Ak neratame hracov ako Gachulinec, Bucko, Vitalos, ktori na 99% na MS nepojdu, tak Janosik a Grman predvadzaju od zaciatku pripravy podpriemerne vykony.

Naopak Nemec a Knazko predviedli dalsi kvalitny vykon. Nemcovi nechybalo vela, aby strelil premierovy gol, samozrejme po luxusnej akcii a prihravke Slafkovskeho. Vobec sa nebudem divit, ked dostanu prednost pred Grmanom a Janosikom.

V utoku ma zaujali Fominich s Holesinskym, dobre hral Bubela, Fasko-Rudas, a vidno bolo konecne aj Okuliara. Zvysok som nejako v zapase neregistroval. Chyba samorejme ofenzivna kvalita, ktoru posledne roky bohuzial mame iba v zopar hracoch. Aktualne tam nie je nikto, kto svojou ofenzivnou kvalitou patri na MS.

Btw, po tomto vikende by mali byt volni Tomek,Rybar,Kristof,Paulovic, Mikus,Cingel, Kudrna, Sukel, Hrivik, Cehlarik. Plus este zopar hracov z nasej ligy. Tito vsetci by mali dostat sancu v dalsich zapasoch. Krivosik je uz asi na 99% pase, ten je od januara zraneny. Som zvedavy, co bude s Cajkovskym, ten sa vyjadril nejasne smerom k MS, tak ale hadam ho presvedcia, spolu s Dalogom a Gernatom jediny hraci splnajuci kvalitu pre MS. Hudacka asi ani nezavolaju.
25.04.2021 - 16:07:42
avatar
Reakcia na: Terminatoir, 25.04.2021 - 15:19:41
Ako hodnotite vcerajsi zapas? Ja som zaspal (od unavy samozrejme :LOL: ) niekedy pocas tretej tretiny, tak som nevidel tie najdolezitejsie momenty, ale Daloga jednoznacne bol nas rozdielovy hrac, o level lepsi ako vsetci zvysni hraci, ci uz od nas alebo od Nemcov. Trochu ma desi obrana. Ak toto ma tvorit gro obrany, tak Pan Boh pomahaj. Ak neratame hracov ako Gachulinec, Bucko, Vitalos, ktori na 99% na MS nepojdu, tak Janosik a Grman predvadzaju od zaciatku pripravy podpriemerne vykony. Naopak Nemec a Knazko predviedli dalsi kvalitny vykon. Nemcovi nechybalo vela, aby strelil premierovy gol, samozrejme po luxusnej akcii a prihravke Slafkovskeho. Vobec sa nebudem divit, ked dostanu prednost pred Grmanom a Janosikom. V utoku ma zaujali Fominich s Holesinskym, dobre hral Bubela, Fasko-Rudas, a vidno bolo konecne aj Okuliara. Zvysok som nejako v zapase neregistroval. Chyba samorejme ofenzivna kvalita, ktoru posledne roky bohuzial mame iba v zopar hracoch. Aktualne tam nie je nikto, kto svojou ofenzivnou kvalitou patri na MS. Btw, po tomto vikende by mali byt volni Tomek,Rybar,Kristof,Paulovic, Mikus,Cingel, Kudrna, Sukel, Hrivik, Cehlarik. Plus este zopar hracov z nasej ligy. Tito vsetci by mali dostat sancu v dalsich zapasoch. Krivosik je uz asi na 99% pase, ten je od januara zraneny. Som zvedavy, co bude s Cajkovskym, ten sa vyjadril nejasne smerom k MS, tak ale hadam ho presvedcia, spolu s Dalogom a Gernatom jediny hraci splnajuci kvalitu pre MS. Hudacka asi ani nezavolaju.
∧ skryť ∧
Ja som skoro tiež zaspal, ale od nudy. Útok bol naozaj slabý, a o tých presilovkách ani nehovorím. 5 na 3 v predĺžení, to treba premieňať.

Hovorí sa aj o Chromiakovi ako o potenciálnej posile. Dohrá AHL a možno ho vyskúšajú (mne už príde moc skúšať toľko dorastencov/juniorov na MS). Čajkovský je podľa mňa pasé.
25.04.2021 - 16:24:09
avatar
Reakcia na: Zámčan, 25.04.2021 - 16:07:42
Ja som skoro tiež zaspal, ale od nudy. Útok bol naozaj slabý, a o tých presilovkách ani nehovorím. 5 na 3 v predĺžení, to treba premieňať. Hovorí sa aj o Chromiakovi ako o potenciálnej posile. Dohrá AHL a možno ho vyskúšajú (mne už príde moc skúšať toľko dorastencov/juniorov na MS). Čajkovský je podľa mňa pasé.
∧ skryť ∧
Tak pri nasej dlhodobej kvalite v utoku treba ozaj radsej skusat juniorov, ako stare (ne)dobre (ne)osvedcene hviezdy typu Cingel, co nevie trafit prazdnu branku, Hascak a Kudrna, co su specialisti na triafanie tyciek, Marcinko, co bol uz neviem na kolkych MS a OH a nepredviedol absolutne nic, a podobni hraci.

Verim, ze okrem posil z Europy sa postasti aj zopar hracov zo zamoria. Ruzicka, Dano, Studenic, Jaros, Lantosi, Panik a pripadne Chromiak by mali byt volni. Minimalne Ruzicku ako centra by som si velmi prial. Ale ako u nas byva zvykom, kazdy jeden hrac zo zamoria znamenal v minulosti vyraznu posilu, az na obcasne vynimky.
25.04.2021 - 16:47:12
avatar
Reakcia na: Terminatoir, 25.04.2021 - 16:24:09
Tak pri nasej dlhodobej kvalite v utoku treba ozaj radsej skusat juniorov, ako stare (ne)dobre (ne)osvedcene hviezdy typu Cingel, co nevie trafit prazdnu branku, Hascak a Kudrna, co su specialisti na triafanie tyciek, Marcinko, co bol uz neviem na kolkych MS a OH a nepredviedol absolutne nic, a podobni hraci. Verim, ze okrem posil z Europy sa postasti aj zopar hracov zo zamoria. Ruzicka, Dano, Studenic, Jaros, Lantosi, Panik a pripadne Chromiak by mali byt volni. Minimalne Ruzicku ako centra by som si velmi prial. Ale ako u nas byva zvykom, kazdy jeden hrac zo zamoria znamenal v minulosti vyraznu posilu, az na obcasne vynimky.
∧ skryť ∧
Väčšinou bol Daňo tá výnimka. Jeho by som už ani nevzal. Rovnako ako Haščák, Marcinko či Kudrna, ani on nedokáže trafiť bránu. A keď sa mu to podarí, tak je to neskoro, tak ako v roku 2016, keď dal gól až po predĺžení a najzbytočnejší gól bol na svete. O jeho prihrávkach naslepo ani nehovorím, a ten jeho výlet na striedačku pred 2 rokmi proti Nemecku nás zrejme stál štvrťfinále.

Ružičku by som bral aj ja. Ako vždy, center je drahocennosť v našom tíme. Bude mať už 22 rokov. Hudáček bol o rok mladší, keď išiel 1-krát na MS, a to išiel z extraligy.

Dallas momentálne mimo play-off. Andrej Sekera by sa tu hodil. Pánik určite skončí predčasne, Devils tiež. Z AHL neviem, koho každého by zobrali, no Daňa tam už nechcem vidieť. 7 rokov sa trápi v zámorí, no a v repre to tiež nie je o nič lepšie. Jurčo aspoň predvádza skvelé výkony v repre. Ešte on by mohol.
25.04.2021 - 17:32:26
avatar
Mna zatial vyrusuje neviditelny Liska, snad po prichode kvalitnejsich hracov ozije.

Vsetkych troch junioriov by som zobral na MS.
25.04.2021 - 18:56:42
avatar
Reakcia na: peto10, 25.04.2021 - 17:32:26
Mna zatial vyrusuje neviditelny Liska, snad po prichode kvalitnejsich hracov ozije. Vsetkych troch junioriov by som zobral na MS.
∧ skryť ∧
Súhlasím. Z hráčov v rámci pomeru očakávania/skutočnosť bol Líška jeden z tých, u ktorých tie výkony boli najhoršie (spoločne s Chovanom, Bucom, Grmanom a podľa mňa aj Godlom). Taký Vitalos tam nemá tiež, čo hľadať, len unho sme zrejme ani veľa toho neočakávali.

Naopak najpríjemnejšie výkony - mladíci Kňažko, Nemec, Slafkovsky + Holeštinsky a Fominykh.

Náš najlepší hráč tohto sústredenia - Ďaloga.
25.04.2021 - 19:07:20
avatar
Tak mame za sebou aj druhy zapas s Nemeckom. Herne podobny tomu vcerajsiemu. Slafkovsky riadne zrubal Nowaka o mantinel toto by sa v NHL asi ani nepiskalo. Ale celkovo dnesny zapas mu az tak nevysiel, stracal dost pukov a nebol tak presvedcivy sao vcera

Ale k veci. Osobne by som po 4 zapasoch vyhodil: Bucko, Vitalos, Gachulinec, Chovan, Mucha, Gaspar. Taky Chovan dostal napriklad dostal dost velky priestor, a neukazal nic extra.

Prekvapili vsetci juniori, Holesinsky a Fominych. Ti dufam, ze budu pokracovat.
25.04.2021 - 19:53:18
avatar
Reakcia na: Terminatoir, 25.04.2021 - 19:07:20
Tak mame za sebou aj druhy zapas s Nemeckom. Herne podobny tomu vcerajsiemu. Slafkovsky riadne zrubal Nowaka o mantinel :D toto by sa v NHL asi ani nepiskalo. Ale celkovo dnesny zapas mu az tak nevysiel, stracal dost pukov a nebol tak presvedcivy sao vcera Ale k veci. Osobne by som po 4 zapasoch vyhodil: Bucko, Vitalos, Gachulinec, Chovan, Mucha, Gaspar. Taky Chovan dostal napriklad dostal dost velky priestor, a neukazal nic extra. Prekvapili vsetci juniori, Holesinsky a Fominych. Ti dufam, ze budu pokracovat.
∧ skryť ∧
Myslíš že až toľko obrancov dajú preč? Kiežby, ale vidím to zatiaľ iba na povolanie Mudráka do obrany.
25.04.2021 - 20:38:05
avatar
Reakcia na: balasic, 25.04.2021 - 19:53:18
Myslíš že až toľko obrancov dajú preč? Kiežby, ale vidím to zatiaľ iba na povolanie Mudráka do obrany.
∧ skryť ∧
Tak z nasej ligy okrem Mudraka povolaju asi aj Stajnocha, toho volaju vzdycky do pripravy. Mozno, ze este pride Mikus ale neviem preco neprisiel, ked z Pardubic prisiel Bucko a Daloga

Edit: Tak Mikus urcite nepride, ma zdravotne problemy. Tak asi ozaj az 3 obrancovia z pripravy neodidu.
25.04.2021 - 22:50:11
avatar
Co sa tyka brankarov, tak vobec by som sa necudoval ak by bol Brano Konrad taky nenapadny prvok ako Laco pred 9 rokmi. Ide z neho pokoj, skusenost. Co sa tyka zvysku, tak mne osobne imponuje Tomek viacej ako Rybar a Hudacek s Godlom su v mojom ponimani tak 50/50. Huska nesie viacej technicko-organizacnych otaznikov, i ked vykonnost na to ma.
Konrad,Tomek,Hudacek

Obrana je zapeklita, ale posledne zapasy priniesli viacej svetla. Mna osobne neoslovili Grman,Koch a Vitalos, pricom prvi dvaja mali byt lidri. Janosik je tiez tak na hrane. Na druhej strane prekvapili Bucko, Gachulinec a dvadsiatkari. Uvidime ako sa uchytia posili a snad bude moct a chciet prist Jaros a Seko z NHL.
Sekera-Knazko
Daloga-Nemec
Gernat-Jaros
Rosandic(?)-Bucko
Janosik

Utok je v podstate nepredikovatelny, ale pri najlepsej konstelacii si to viem predstavit nejak takto:

Cehlarik-Hrivik-Panik
Skalicky-Kristof-Pospisil
Studenic-Ruzicka-Lantosi
Kelemen(?)-Sukel-Slafkovsky
Liska(?)-Roman(?)-Regenda(?)
F-R




26.04.2021 - 00:31:11
avatar
Šatan: "Mňa asi najviac prekvapili obrancovia Bučko a Gachulinec, ktorí to zvládli veľmi dobre napriek tomu, že boli prvýkrát v reprezentácii. Môžem povedať, že zostávajú do ďalšieho bloku. Na ňom by sa mali objaviť už aj Hrivík, Cehlárik a Hudáček."
26.04.2021 - 19:26:43
avatar
A čo do bránky taký Roman Durný ?
26.04.2021 - 19:26:44
avatar
26.04.2021 - 20:04:01
avatar
Reakcia na: toby, 26.04.2021 - 19:26:43
A čo do bránky taký Roman Durný ? :s06:
∧ skryť ∧
Myslím, že v Európe už máme viacero skúsených brankárov, zrejme by nemal tú príležitosť tento rok.
26.04.2021 - 20:50:56
avatar
Trinec je uz majster, Rosandic, Griger, Gernat, Hrehorcak, Roman, Marcinko su volni. Predpokladam, ze proti Rakusku este hrat nebudu.


Vrta mi hlavou, co je s Paulovicom, preco nie je v priprave. Nenasiel som o nom ani zmienku, preco tam neni.

< 1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 24 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies