Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
WPG
2
COL
4
po 2. tr.
VAN
1
NSH
3
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Komunita: Diskusia > Olympiáda Peking 2022 - Hokej

Tému založil: pan kryska
06.06.2021 - 14:40:57
Slovenská reprezentácia sa bude tento rok musieť pobiť o postup na hlavný turnaj.
V kvalifikačnej skupine, ktorá sa bude hrať na Slovensku, nás postupne čakajú zápasy:

Rakúsko - Slovensko (26.08. 20:15)
Slovensko - Poľsko (27.08. 20:15)
Slovensko - Bielorusko (29.08. 20:15)

Verme, že kvalifikácia pre nás dopadne úspešne a znovu si zahráme na olympiáde aj s hráčmi z NHL.

V prípade postupu sa na hlavnom turnaji stretneme v skupine s Fínskom, Švédskom a ďalším kvalifikovaným tímom (pravdepodobne Lotyšskom).

01.12.2021 - 14:50:41
avatar
Reakcia na: Zámčan, 01.12.2021 - 14:42:27
Daňo určite nie je lepší ako Krištof, Studenič či Liška. A ešte aj nad Martinom Pospíšilom by som rozmýšľal.
∧ skryť ∧
A to som niekde hovoril?
Vieš ale čo majú všetci spoločne, radi by mali takú kariéru jak Dano
01.12.2021 - 14:52:00
avatar
Reakcia na: Zámčan, 01.12.2021 - 14:40:04
Súhlasím so zostavou. No ja by som Pospíšilovcov skúsil dať do jedného útoku. A nebál by som sa zobrať aj Nemca, no neviem, na úkor ktorého zo spomenutých obrancov by to malo byť. Snáď len niekoho zo 4. obrannej dvojice, lebo prvé 3 sú jasné.
∧ skryť ∧
Nemec tam nemá miesto a podľa mna pôjde ešte Chara
01.12.2021 - 16:13:34
avatar
Reakcia na: pupo, 01.12.2021 - 14:52:00
Nemec tam nemá miesto a podľa mna pôjde ešte Chara
∧ skryť ∧
A čo je kariéra merítkom aktuálnej formy, výkonnosti a kvality?

Cháru, pri všetkej úcte, by som na OH už nebral. Hokej sa za tie roky posunul do inej dimenzie a môj osobný názor je, že Sekera, Černák, Fehervary, Jaroš, Marinčin, Gernát a Čerešňák + Nemec s vyspelým hokejovým IQ budú pre mužstvo platnejší ako hrajúca legenda Big Zee. Vodcovské schopnosti takého kalibru by sme však len ťažko hľadali u iného nášho hráča. Jeho rolu by sčasti mohli prebrať Halák, Sekera či Hrivik.

Takisto by som vynechal Riša Pánika, ktorému posledné sezóny chýba chuť do hry a hrá akokeby z donútenia. Pri tvrdom drille by to bolo kvalitné krídlo do 2. a 3. formácie klubu NHL. Momentálne si však nezaslúži ani farmu.

Moja ideálna zostava na OH:

Tatar - Hrivík - Cehlárik
L. Hudáček - Ružička - Jurčo
K. Pospíšil - Krištof - Lantoši
Liška - M. Pospíšil - Studenič
Roman, Holešinský

Sekera - Černák
Fehérváry - Jaroš
Marinčin - Čerešňák
Gernát - Nemec

Halák
Rybár
Húska
01.12.2021 - 16:36:55
avatar
Reakcia na: pupo, 01.12.2021 - 14:50:41
A to som niekde hovoril? Vieš ale čo majú všetci spoločne, radi by mali takú kariéru jak Dano ;-)
∧ skryť ∧
Jasné, všetci by radi 7 rokov pendlovali medzi AHL a NHL s tým, že väčšinu času v NHL buď presedia ako zdravý náhradník, alebo hrajú prinajlepšom 8 minút v 4. formácii, pričom je len otázkou času, kedy ich pošlú naspäť dole, a ich výkonnosť je buď stále taká istá alebo dokonca stagnuje.

Keď už by niekto chcel Daňovu kariéru, tak určite nie Markovu, ale jeho otca.

Pre Cháru už podľa mňa miesto nie je. Jediné, čo môže dodať, sú skúsenosti a líderstvo, ale to je málo.

slovak:
S Pánikom by som tiež možno vedel súhlasiť. Jeho celokariérnym problémom sú nestabilné výkony. Dobrá správa je, že už nie sú nestabilné. Zlá, že hrá stabilne zle a s nechuťou, takže jeho buď do checking line, alebo vôbec. To by znamenalo, že budeme mať jediného útočníka z NHL, ak nerátame Studeniča.
01.12.2021 - 16:53:54
avatar
Reakcia na: Zámčan, 01.12.2021 - 16:36:55
Jasné, všetci by radi 7 rokov pendlovali medzi AHL a NHL s tým, že väčšinu času v NHL buď presedia ako zdravý náhradník, alebo hrajú prinajlepšom 8 minút v 4. formácii, pričom je len otázkou času, kedy ich pošlú naspäť dole, a ich výkonnosť je buď stále taká istá alebo dokonca stagnuje. Keď už by niekto chcel Daňovu kariéru, tak určite nie Markovu, ale jeho otca. Pre Cháru už podľa mňa miesto nie je. Jediné, čo môže dodať, sú skúsenosti a líderstvo, ale to je málo. slovak: S Pánikom by som tiež možno vedel súhlasiť. Jeho celokariérnym problémom sú nestabilné výkony. Dobrá správa je, že už nie sú nestabilné. Zlá, že hrá stabilne zle a s nechuťou, takže jeho buď do checking line, alebo vôbec. To by znamenalo, že budeme mať jediného útočníka z NHL, ak nerátame Studeniča.
∧ skryť ∧
Prečo tam vydržal Hrivik tak dlho, prečo tam išiel v najlepšom veku Cajkovsky, Lantosi ,Bakoš? A to tam hrali za oveľa menej $ než Dano.
01.12.2021 - 16:57:39
avatar
Reakcia na: slovak, 01.12.2021 - 16:13:34
A čo je kariéra merítkom aktuálnej formy, výkonnosti a kvality? Cháru, pri všetkej úcte, by som na OH už nebral. Hokej sa za tie roky posunul do inej dimenzie a môj osobný názor je, že Sekera, Černák, Fehervary, Jaroš, Marinčin, Gernát a Čerešňák + Nemec s vyspelým hokejovým IQ budú pre mužstvo platnejší ako hrajúca legenda Big Zee. Vodcovské schopnosti takého kalibru by sme však len ťažko hľadali u iného nášho hráča. Jeho rolu by sčasti mohli prebrať Halák, Sekera či Hrivik. Takisto by som vynechal Riša Pánika, ktorému posledné sezóny chýba chuť do hry a hrá akokeby z donútenia. Pri tvrdom drille by to bolo kvalitné krídlo do 2. a 3. formácie klubu NHL. Momentálne si však nezaslúži ani farmu. Moja ideálna zostava na OH: Tatar - Hrivík - Cehlárik L. Hudáček - Ružička - Jurčo K. Pospíšil - Krištof - Lantoši Liška - M. Pospíšil - Studenič Roman, Holešinský Sekera - Černák Fehérváry - Jaroš Marinčin - Čerešňák Gernát - Nemec Halák Rybár Húska
∧ skryť ∧
Nikto nehovoril o merítku a preto aj ten smajlík na konc. Či pôjde Dano na Zoh rozhodne Ramsey,ale zamcan ho tu odpisoval jak kebyže má už po kariére a prd dokazal.
Chara ak sa rozhodne ísť tak má miesto iste a Satan sa už tým smerom vyjadril tuším
01.12.2021 - 17:07:14
avatar
Halák, Rybár, Húska

Sekera-Černák
Fehérváry-Jaroš
Gernát-Čerešňák
Čajkovský-Marinčin

Cehlárik-Hrivík-Lantoši
Tatar-Krištof-Jurčo
K.Pospíšil-Ružička-Hudáček
Liška-M.Pospíšil-Studenič

Pánik,Skalický
01.12.2021 - 19:15:34
avatar
Reakcia na: pupo, 01.12.2021 - 16:57:39
Nikto nehovoril o merítku a preto aj ten smajlík na konc. Či pôjde Dano na Zoh rozhodne Ramsey,ale zamcan ho tu odpisoval jak kebyže má už po kariére a prd dokazal. Chara ak sa rozhodne ísť tak má miesto iste a Satan sa už tým smerom vyjadril tuším
∧ skryť ∧
Daňo na OH ani náhodou nepatrí. To tu nie je žiadny hejt na neho, to je realita. On je síce bojovný, ale ako hokejista má proste svoje limity, ktoré nepustia. Slabšia strela, menší vzrast a najmä mi vadí jeho nestabilita na nohách, neustojí žiadny súboj. To potom nemá šancu sa merať s najlepšími hráčmi, bohužiaľ takto to je. Plus ďalšie nedostatky čo opísal Zámčan. Na MS 2019 bol našim najhorším hráčom, na OH kvalde medzi 3 najmenej výraznými útočníkmi zas (on, Jurčo, Gríger). A to sa ho tu ešte mnohí zastávali, no jeho výkony v českej lige zas len potvrdili tak ako na tom je a čo sa asi dalo čakať - že tam bude len ľahko nadpriemerným hráčom. Produktivita naozaj nedostačujúca na to aké podmienky v Třinci má, väčšinou tam hral prvú formáciu, presilovky...
Nevravím, že Slafkovský má ísť na OH, to ešte ukážu WJC-20 či jeho výkony dovtedy, no ja by som ho kľudne zobral... ale ak by na Slafkovského úkor mali byť nominovaní útočníci ako Daňo, tak to by nebolo smerovanie tým správnym smerom.
01.12.2021 - 19:50:09
avatar
Reakcia na: pupo, 01.12.2021 - 16:57:39
Nikto nehovoril o merítku a preto aj ten smajlík na konc. Či pôjde Dano na Zoh rozhodne Ramsey,ale zamcan ho tu odpisoval jak kebyže má už po kariére a prd dokazal. Chara ak sa rozhodne ísť tak má miesto iste a Satan sa už tým smerom vyjadril tuším
∧ skryť ∧
Kariéru má ešte pred sebou, ale s tou reprezentačnou to nevyzerá ružovo. Ako vravím, Hrivík sa za toľko rokov dokázal vypracovať na elitného európskeho útočníka. Daňo zarezáva s priemernými výkonmi v Česku, pričom dostáva dosť priestoru. Na olympiáde nemá čo robiť. Nebol som nadšený z Marcinka v roku 2014, a z Daňa tiež nebudem. Dostal niekoľko šancí v repre, nemá práve najlepšiu formu, robí veľa chýb, a medzi najlepšími hráčmi sveta by sa stratil ako ihla v kope sena.

Ako bolo spomenuté so Slafkovským, uvidí sa po MS, či bude mať formu. Ja osobne by som bral skúsenosti, ale so svojimi 100 kilami a dobrou strelou by bol v 4. lajne napriek mladému veku možno platnejší než Daňo.
01.12.2021 - 21:04:44
avatar
Reakcia na: penguin89, 01.12.2021 - 19:15:34
Daňo na OH ani náhodou nepatrí. To tu nie je žiadny hejt na neho, to je realita. On je síce bojovný, ale ako hokejista má proste svoje limity, ktoré nepustia. Slabšia strela, menší vzrast a najmä mi vadí jeho nestabilita na nohách, neustojí žiadny súboj. To potom nemá šancu sa merať s najlepšími hráčmi, bohužiaľ takto to je. Plus ďalšie nedostatky čo opísal Zámčan. Na MS 2019 bol našim najhorším hráčom, na OH kvalde medzi 3 najmenej výraznými útočníkmi zas (on, Jurčo, Gríger). A to sa ho tu ešte mnohí zastávali, no jeho výkony v českej lige zas len potvrdili tak ako na tom je a čo sa asi dalo čakať - že tam bude len ľahko nadpriemerným hráčom. Produktivita naozaj nedostačujúca na to aké podmienky v Třinci má, väčšinou tam hral prvú formáciu, presilovky... Nevravím, že Slafkovský má ísť na OH, to ešte ukážu WJC-20 či jeho výkony dovtedy, no ja by som ho kľudne zobral... ale ak by na Slafkovského úkor mali byť nominovaní útočníci ako Daňo, tak to by nebolo smerovanie tým správnym smerom.
∧ skryť ∧
Na kvalde mne vadili viac výkony Ružičku a Lantosiho . Ja nehovorím že má iste miesto na zoh ale je asi v tej 30ke hráčov s ktorých sa bude vyberať. Slafkovskeho vidím takisto že radsej zobrať potenciál.
Práve to čo mu vyčítaš stabilitu v súbojoch podľa mna zlepšil takisto jak rýchlosť.
Výkony s MS 2019 neriešim lebo to je už dávno takisto môžme argumentovať že Kristof Liska Skalický mali slabé posledné MS tu bude rozhodovat aktuálna forma
06.12.2021 - 17:33:56
avatar
Ja hovorím, radšej drzý lietajúci Slafkovský, ako "skúsený" hráč, ktorý sa skúsene bude snažiť akurát neurobiť chybu vzhľadom na svoje (ne)kvality, ktoré sa skôr či neskôr v podobe chyby aj tak prejavia.

Realite sa podľa mňa najviac približuje Slovakova nominácia. Trojku Lantoši - Hrivík - Cehlárik by som však nerozdeľoval, Lantoši sa mi medzi nimi zdal najslabší už na MS (nepozerám na body, ale na celkový herný prejav, kde zaostával), no pritom to je to najlepšie, čo momentálne na Slovensku v rámci útoku máme (myslím Hrivíka s Cehlárikom), neviem ako by to vyzeralo s inými hráčmi.

Lantoši - Hrivík - Cehlárik (overená lajna)
Tatar - Krištof - L. Hudáček (dobrý, skúsený center + dvaja krídelníci schopní strieľať góly)
K. Pospíšil - Ružička - Jurčo (tvrdý Pospíšil, kreatívny Ružička, technicky zdatný Jurčo)
Liška - Roman - Studenič (nepríjemná, rýchla, mladá formácia so schopnosťou dobre brániť, ale aj streliť gól)

Čo sa týka ďalších útočníkov, môžeme si vyberať, či Holešinský, či M. Pospíšil, či Skalický (aj keď výkony na MS boli žalostné, tak vo Fínsku hraje stále solídne), v Česku hraje veľmi dobre a produktívne aj T. Mikúš využiteľný na krídle aj centrovi, v KHL máme stále aj univerzála Bakoša (nehrá zle a hráčov v KHL môžeme pomaly rátať na prstoch jednej ruky, ako aj v NHL), v Česku sa dobre ukazuje 22-ročný minuloročný "objav" Kelemen, zabúdať nemôžeme na Grígera, ktorý sa pekne prejavil tento rok na Nemeckom pohári, takisto Samuel Takáč (najproduktívnejší Slovák v našej lige + dobré výkony na Nemeckom pohári) a potom ešte, samozrejme, môj favorit Slafkovský.

Týchto hráčov na post útočníka, ktorých som vymenoval, som napísal z toho dôvodu, aby nikomu ani nenapadlo si myslieť, že bez chuti a formy hrajúci Pánik či nestabilný Daňo by boli tou správnou možnosťou medzi top 13-14 útočníkov na ZOH. Ak si odmyslím Bakoša, ktorého plusom je to, že hrá v KHL, je skúsený, hrá tam vcelku kvalitne a produktívneho T. Mikúša (28 zápasov, 7+24), ktorí šancu nedostali ani v príprave tohto roku, aj keď hrajú dobre, tak aj tak máme okrem 12 útočníkov zo zostavy cca 6-7 ďalších (a to som ešte nenapísal manažmentom repre obľúbeného Bondru), ktorí by sa na ZOH dostali pred dvojicou Pánik-Daňo.

Treba si otvoriť oči a pozrieť sa pravde tvárou v tvár. Pánik zahral za áčko repre jeden dobrý turnaj - domáce MS 2019. Tam naozaj makal, zrážal sa, bodoval, atmosféra ho strhla (1+6), inak však väčšinou podával také výkony, na aké sme od neho s pár svetlými výnimkami (napr. angažmá v Chicagu a juniorské časy) zvyknutí. MS 2015 - 7 zápasov, 0+2, MS 2014 - 7 zápasov, 0+0, ZOH 2014 - 4 zápasy, 0+0, MS 2010 - 6 zápasov, 0+2. Vlastne za celú seniorskú repre kariéru dal na vrcholných podujatiach 1, slovom jeden gól. A to je hráč s potenciálom a schopnosťami do prvých dvoch formácií a do presilovkových tímov, čo by on robil nižšie? Navyše, kto ho videl hrať, alebo videl aspoň štatistiky z tohto roka, tomu musí byť jasné, že chlapec hrá bez očividného záujmu o hru. Je to jeho vec, ja to ani neodsudzujem ani nič podobné, ale ako fanúšik reprezentácie a hokeja všeobecne, chcem vidieť hráčov, ktorí hrajú naplno, bojujú a predvádzajú okulahodiace výkony, je z nich cítiť zápal. Chcem si po zápase odfúknuť, nech to dopadne akokoľvek, že to bol krásny zážitok a skvelé emócie. Veď pre nás sa ten šport robí, či? Ani zlý film si nepozriem len preto, že niekto sa rozhodol pracovať ako režisér a teraz točí sračky. Radšej si pozriem film od niekoho, kto svoju prácu miluje a je to vidieť. Jednoduché.

A teraz Marko Daňo. O ňom tu už bolo popísané mnoho a so všetkým súhlasím, svoje slabé stránky nezlepšil už roky rokúce a pravdepodobne sa to ani nestane. Do súbojov je nepoužiteľný, hokejové myslenie má podľa mňa veľmi pomalé (asi spôsobené aj ťažkopádnou postavou), korčuľovanie slabučké, a na olympiáde, kde bude to najlepšie z najlepšieho je nepoužiteľný a podľa mňa aj na MS. Tam treba lietať, zrážať sa a ani pri jednej z týchto činností si ho neviem predstaviť, okrem striedania. Veď tento chlapec mal 0+0 aj v kvalifikácii na olympiádu. Inak jeho repre história - MS 2019 - 7 zápasov, 0+1. MS 2016 - 6 zápasov, 1+1, MS 2015 - 5 zápasov, 1+0, MS 2013, 5 zápasov, 1+1. Čo je ešte smutnou zaujímavosťou z jeho kariéry, tak na áčkových podujatiach MS (aj juniorských aj seniorských) skončil Daňo v hodnotení +/-, takmer vždy v mínusových hodnotách. Pri jeho účasti na ľade totiž vzhľadom na spôsob Markovej hry je väčšie nebezpečenstvo pre našu bránu, ako pre súperovu. Taktiež mu nič nezazlievam, to akou cestou sa ubral, a takisto jeho kariéra je výlučne jeho vec, no to neznamená, že sa na to chcem pozerať aj v repre. Nepatrí tam a určite nepatrí na ZOH, tobôž nie pri účasti hráčov NHL.

07.12.2021 - 19:47:15
avatar
No hurá, takže budeme vidieť samé dvojciferné výsledky v A skupine. Rozhodlo sa, že Čína bude na olympiáde.
hodnost .
07.12.2021 - 21:44:18
avatar
Reakcia na: Zámčan, 07.12.2021 - 19:47:15
No hurá, takže budeme vidieť samé dvojciferné výsledky v A skupine. Rozhodlo sa, že Čína bude na olympiáde.
∧ skryť ∧
Mohlo by sa zaviest, ze pri 12 dosiahnutych goloch sa ukoncuje zapas. Taka limita z hora.
07.12.2021 - 22:21:38
avatar
A teraz si predstavte McDavida lietajúceho cez Čínsku obranu
07.12.2021 - 22:42:04
avatar
Reakcia na: Zidan, 07.12.2021 - 22:21:38
A teraz si predstavte McDavida lietajúceho cez Čínsku obranu
∧ skryť ∧
No tak na ten zápas sa nesmierne teším. Ak McDavid dokáže prejsť cez skúsených harcovníkov z NHL, tak sa neviem dočkať, že čo urobí s Číňanmi. Aj Draisaitl si z nich urobí tréningové kužele.

Úprimne, ja som naozaj prial tým Nórom, aby na úkor tejto nehokejovej krajiny išli na olympiádu, no nemôžem poprieť, že na druhej strane sa teším na tie výprasky. Čínu bez väčších problémov porazí Chorvátsko, Španielsko a aj Austrália, ale Kanada? Na to sa naozaj teším.
07.12.2021 - 23:56:43
avatar
Reakcia na: Zámčan, 07.12.2021 - 22:42:04
No tak na ten zápas sa nesmierne teším. Ak McDavid dokáže prejsť cez skúsených harcovníkov z NHL, tak sa neviem dočkať, že čo urobí s Číňanmi. Aj Draisaitl si z nich urobí tréningové kužele. Úprimne, ja som naozaj prial tým Nórom, aby na úkor tejto nehokejovej krajiny išli na olympiádu, no nemôžem poprieť, že na druhej strane sa teším na tie výprasky. Čínu bez väčších problémov porazí Chorvátsko, Španielsko a aj Austrália, ale Kanada? Na to sa naozaj teším.
∧ skryť ∧
A ja len dodám, chvalabohu, že sme v auguste zvládli ten superťažký rozhodujúci zápas s Bielorusmi a sme v Pekingu. Keby nie, tak by sme my boli v pozícii Nórov a čakali, či na olympiádu vezmú napokon Čínu alebo sa uvoľní miesto pre nás. A dnes by sme sa dozvedeli, že nikam nejdeme a budeme sa tam musieť pozerať na tie dvojciferné debakle Trošku sklamanie by bolo
08.12.2021 - 17:10:57
avatar
Adam Húska dnes v noci nastúpi na svoj prvý zápas v NHL a celkovo bude iba piatym slovenským brankárom, ktorý nastúpil čo i len na jeden zápas v NHL ! BRAVOOO
hodnost .
08.12.2021 - 17:15:47
avatar
Reakcia na: Caezar18, 08.12.2021 - 17:10:57
Adam Húska dnes v noci nastúpi na svoj prvý zápas v NHL a celkovo bude iba piatym slovenským brankárom, ktorý nastúpil čo i len na jeden zápas v NHL ! BRAVOOO :fan:
∧ skryť ∧
Ty kokos, tosom nevedel, ze iba 5.
Tak to uz hej.
hodnost K33 .
12.12.2021 - 19:44:40
avatar
Aký máte názor na Ríša Panika ..myslíte si že patrí do tímu na OH ?..môj názor je že v jeho momentálnej forme ktorá trvá asi dva roky si miesto nezaslúži ....
20.12.2021 - 09:09:26
avatar
Konrád, Rybár, Tomek

Gernát-Čerešňák
Čajkovský-Marinčin
Ďaloga-Nemec
Rosandič-Grman

Cehlárik-Hrivík-Lantoši
Pospíšil-Hudáček-Jurčo
Bakoš-Krištof-Skalický
Líška-Roman-Slafkovský

Ked si to porovname s rokom 2018, tak nam papierovo vychadza dramaticky lepsia zostava. Ked si spomeniem na to, ze v 1.utoku hral taky Kurdna, tak toto je dramaticke zlepsenie hlbky zostavy oproti 2018. Vtedy bol ale nas hokej na uplnom dne, za tie 4 roky sa celkom solidne pozviechal

< 1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 32 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies