Sýkora podpísal zmluvu, Parise kapitánom Devils

NEWARK, NJ – Tím New Jersey Devils sa dohodol s Petrom Sýkorom na podmienkach jednoročnej zmluvy, ktorú obe strany uzavreli podpisom v stredu. Český útočník sa tak vracia do klubu po 18-mesačnej absencii.

Tridsaťštyriročný veterán hral v NHL naposledy počas ročníka 2009/10, kedy však obliekal dres Minnesoty Wild. V New Jersey tento rok najskôr absolvoval tréningový kemp formou skúšky, no svojimi výkonmi presvedčil vedenie klubu, že si zmluvu zaslúži.

Sýkora, ktorý bol „diablami“ draftovaný v roku 1995, odohral v NHL 935 zápasov, v ktorých strelil 302 gólov a pridal 375 asistencií. Tréner Peter DeBoer verí, že tímu aj v pokročilom veku pomôže ofenzívne: „Nie je tajomstvom, že sme vlani patrili k tímom s najmenším počtom strelených gólov. Peter ich dokáže strieľať. To, že vie ofenzívne tvoriť, dokazoval neustále počas kempu.“

Tím z Newarku v stredu tiež oznámil, že za nového kapitán mužstva bol určený útočník Zach Parise, ktorému budú vypomáhať Iľja Kovaľčuk a Patrik Eliáš. Na tomto poste nahradí Jamieho Langenbrunnera. „Bolo to prekvapujúce, pretože som ani netušil, že k tomu môže dôjsť. Som však nadšený, je to pre mňa veľká česť,“ povedal Parise.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 10. 2011 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL