Crosby navštívil doktora, v piatok by mohol hrať

PITTSBURGH – Kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby má za sebou ďalšiu návštevu u špecialistu na otrasy mozgu, po ktorej sa opäť postavil pred reportérov, aby ich informoval o tom, že jeho status sa nemení.

Crosby, ktorý nehral súťažný zápas už desať mesiacov, nevylúčil alternatívu, že by sa do akcie mohol vrátiť už tento piatok, kedy Penguins odohrajú domáci zápas proti Dallasu Stars. „Je to možnosť. Nejako vážne som o tom nerozmýšľal,“ dodal hviezdny center.

Dvadsaťštyriročný hokejista trénuje s tímom od tréningového kempu, ktorý sa otvoril 17. septembra. Odvtedy ho nesužovali žiadne problémy v spojitosti s otrasom mozgu, ktorý utrpel začiatkom januára. Počas týchto dní absolvoval aj viac kontaktov.

„Mali sme pár tréningov, takže si myslím, bez ohľadu na to, či som sa snažil ísť do kontaktu alebo nie, že to bol dobrý týždeň, počas ktorého som zažil niekoľko intenzívnych tréningov a vyťažil z toho maximum. Je dobré, keď môžete ísť skutočne naplno a vidieť, ako sa veci vyvíjajú,“ povedal Crosby.

Napriek Crosbyho absencii sa Pittsburghu darí zatiaľ znamenito. V prvých 15 zápasoch má bilanciu 9-3-3 a s 21 bodmi vedie celú NHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 11. 2011 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL