Ryan by mohol byť vymenený. Možno aj do Rangers

V zámorí sa už pár dní špekuluje o tom, že by útočník Bobby Ryan mohol v dohľadnej dobe opustiť Anaheim. Mladý Američan priznáva, že by nebol prekvapený ak by sa tak stalo. Momentálne sa s jeho menom spájajú predovšetkým tímy Toronta a New Yorku Rangers.

„Nebol by som prekvapený. To je všetko, čo o tom môžem povedať. Všetko sa to vracia k obchodnej stránke veci. Ak budú cítiť, že to bude správny ťah pre tím, potom to určite privítam,“ povedal Ryan pre OC Register.

Dvadsaťštyriročný Ryan zaťažuje platový rozpočet sumou 5,1 milióna dolárov a kontrakt má platný ešte na tri ďalšie sezóny. O hráčovi, ktorý vlani zaznamenal 71 bodov v 82 dueloch, údajne už dokonca debatovali zástupcovia Ducks a Rangers. Newyorčania by však museli vytvoriť pre výmenu miesto v rozpočte.

A práve plat sa stáva kameňom úrazu aj pri záujme Toronta, ktoré by hráča síce rado získalo, no generálny manažér Brian Burke si nie je istý, či by bol ochotný platiť za hráča, ktorého draftoval v roku 2005, takú sumu.

Od štvrtku je tu navyše ďalší faktor, ktorý by mohol na istý čas tieto špekulácie umlčať. Do tímu prišiel nový tréner Bruce Boudreau, a tak sa bude v tíme čakať, či zmeny k lepšiemu neprinesie už táto zmena. Ducks zatiaľ získali 18 bodov v prvých 24 zápasoch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 12. 2011 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL