Sýkora si zaspomínal na staré dobré časy

Prvá hviezda zápasu, tretia hviezda celého večera. Český veterán Petr Sýkora zažil večer, ktorým si pripomenul staré dobre časy, počas ktorých patril v New Jersey medzi hlavné ofenzívne zbrane. K stredajšiemu víťazstvu 3:1 nad Buffalom prispel dvoma gólmi.

„Dnes hral dobre. Podpísali sme s ním zmluvu, aby sa stal rozdielovým hráčom v ofenzíve. To od neho tím očakával. Sme radi, že sa naňho môžeme spoliehať,“ skonštatoval Martin Brodeur, ktorý so Sýkorom vyhral Stanley Cupy v rokoch 2000 a 2003. Kapitán Zach Parise povedal: „Dnes mal dať päť gólov. Mal jeden z tých večerov, kedy vás puk prenasleduje jednoducho všade.“

Sýkora strelil prvé dva góly Devils a rozšíril počet gólov strelených v tomto ročníku na okrúhlych desať. Na oba góly mu pritom nahrával krajan Patrik Eliáš, ktorý s ním a Jasonom Arnottom v minulosti vytvoril tzv. „A útok“, ktorý sa radí medzi tie najlepšie v histórii klubu.

„Vo väčšine zápasov dostávam príležitosť hrať so skvelými hokejistami – Pattym (Eliáš) a Zubiem (Dainius Zubrus),“ povedal Sýkora. „Dnes to bola zábava. Každý čítal skoro každého a každý hráč priniesol niečo odlišné. Bola to zábava. Každý jeden zápas je pre mňa zábavou.“

Tridsaťpäťročný plzenský rodák podpísal počas tréningového kempu s New Jersey jednoročný kontrakt v hodnote 650 000 amerických dolárov a do tímu sa vrátil po deväťročnej odmlke. V tejto sezóne je s 21 bodmi piatym najproduktívnejším hráčom tímu.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 12. 2011 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL