Cammallerrimu i Bourqueovi sa v nových tímoch páči

Ľaví krídelníci Mike Cammalleri a Rene Bourque, ktorých si vo štvrtok vymenili tímy Montreal Canadiens a Calgary Flames, sú so svojím novým pôsobiskom zatiaľ spokojní.

Niekdajšieho hráča Montrealu Canadiens Mikea Cammalleriho, ktorého jeho tím vymenil tak povediac z minúty na minútu, návrat do bývalého pôsobiska potešil.

„Som rád, že som späť. Bolo to síce rýchle a nečakané, ale je úžasné byť znova tu, v tejto šatni, a opäť hrať hokej. Za posledné dni som sa veľmi nevyspal. Veľa som cestoval a dostával množstvo telefonátov a SMS správ,“ vyhlásil Cammalleri.

Celá výmena sa odohrala počas druhej tretiny štvrtkového duelu s Bostonom a Cammalleri po nej musel opustiť ľad a odísť do hotela, kde sa s ním porozprával generálny manažér Pierre Gauthier o jeho výmene.

„Vyjadril som sa k situácii v tíme a potom sme šli na zápas do Bostonu. Šiel som tradične na večeru s kamarátom. Ešte pred výmenou som dostal niekoľko telefonátov ohľadom môjho vyjadrenia. Na druhý deň to bolo ako v ZOO. Hral som zápas a počas druhej tretiny ma vymenili, čo bolo zaujímavé. Počas prestávky sa všetko odohralo veľmi rýchlo, no ja som pochopil prečo. Nechcem riskovať zranenie, tak ma radšej vymenia,“ popísal celú výmenu skúsený ľavý krídelník.

Dvadsaťdeväťročný Cammalleri pôsobil v Calgary v sezóne 2008/09, počas ktorej za ňu odohral 81 duelov, v ktorých strelil 39 gólov a zaznamenal 82 bodov. Avšak, v aktuálnej sezóne si zatiaľ pripísal len 10 presných zásahov a 23 bodov v 39 stretnutiach.

Po príchode do staronového tímu v Calgary sa na jeho adresu vyjadrilo niekoľko jeho nových spoluhráčov. Väčšina sa vyjadrila pozitívne, no boli aj takí, ktorí nie sú nadšení z takéhoto typu hráča. Tom Kostopulos, ktorý s Cammallerim strávil dve sezóny v drese Los Angeles Kings, vie presne, čo môže očakávať.

„Nebojí sa povedať svoj názor. Pri svojej hre je úplne sebaistý, no pozná aj svoje hranice. Je to skvelý hráč a určite prinesie do nášho tímu niečo nové,“ opísal svojho bývalého spoluhráča Kostopulos.

Svoj debut zažil Cammalleri v sobotňajšom zápase proti Los Angeles, ktorého dres obliekal v piatich sezónach. Calgary síce prehralo 1:4, no práve „nováčik“ v domácom tíme strelil ich jediný gól.

Rodák z kanadského Ontária odohral v Národnej hokejovej lige doposiaľ osem sezón – päť za Los Angeles, dve za Montreal a jednu za Calgary. Celkovo hral v 535 dueloch, v ktorých dovedna nazbieral 407 bodov (187+220).

Opačným smerom v rámci výmeny putoval útočník Rene Bourque, ktorý by chcel v Montreale zotrvať čo najdlhšie.

Tridsaťročný ľavý krídelník absolvoval svoj prvý tréning s novými spoluhráčmi v sobotu v Bell Centre. Na večerný duel s Ottawou však nenastúpil pre päťzápasový dištanc, no svoj debut absolvoval v nedeľu proti newyorským „jazdcom“.

„Ešte som nemal čas poobzerať sa tu a obdivovať steny plné ocenení, no som rád, že tu môžem hrať. Je to vzrušujúce, vždy som tu chcel hrať. Dúfam, že tu strávim celú dobu môjho kontraktu, nájdem si tu domov a ostanem tu dlho,“ vyhlásil Bourque.

Bourque by mal v Montreale stráviť najbližšie štyri roky, pričom jeho súčasný ročný zárobok činí 3,3 milióna dolárov. Jeho nový tréner, Randy Cunneyworth, od neho očakáva tvrdú hru s vysokým stupňom napádania a dúfa, že Bourque splní jeho očakávania. „Zatiaľ som sa o tom s trénerom nerozprával. Ja sa len budem snažiť hrať svoju hru, hrať fyzicky a byť všade tam, kde treba. Už sa teším na hru v tomto tíme. Je to pre mňa nové prostredie a dúfam, že tu urobím dobrý dojem na všetkých a získam si tunajších fanúšikov. Budem sa snažiť byť stále lepší,“ dodal skúsený krídelník.

Rodák z provincie Alberta (Kanada) odohral doposiaľ v NHL 433 duelov v siedmich sezónach. Tri strávil v Chicagu, zvyšné štyri v Calgary. Celkovo v nich nazbieral 239 bodov (121+118).


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 17. 01. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL