Kovaľčukovi a Devils sa po prestávke darí

NEWARK – New Jersey vyrovnalo svoju najdlhšiu víťaznú sériu sezóny, keď v nedeľu zdolalo Pittsburgh 5:2, aby vyhralo štvrtý zápas v rade. Vo forme je aj útočník Iľja Kovaľčuk, ktorý proti Penguins zaznamenal gól a dve asistencie. Uznanie si však odmietol zobrať len na seba.

Devils od prestávky neprehrali a zverenci Petra DeBoera tvrdia, že hlavným dôvodom úspechu bola zvýšená úroveň hry ruského kanoniera, ktorý počas posledných štyroch zápasoch vsietil tri góly, pridal sedem asistencií a jeden duel rozhodol v nájazdoch.

„Je ako beštia. Robí všetko. Strieľa góly v oslabeniach, počas presiloviek, bije sa. Myslím si, že tá hrá, akú predvádza práve v tomto období, je pre každého nákazlivá. Videli ste, ako počas oslabenia prekonal dvoch hráčov a Zubie (Dainius Zubrus, pozn. red.) skončil s gólom. Nakoplo to hráčov na lavičke a myslím si, že to bol ten moment, kedy sa zlomil dnešný zápas,“ povedal kapitán Devils Zach Parise.

Dvadsaťosemročný rodák z ruského Tveru v nedeľu dosiahol 50-bodovú hranicu aj vo svojej 10. sezóne v NHL a zaznamenal aj svoj 750. bod v kariére. Po stretnutí sa na jeho konte vynímalo 752 bodov v 749 stretnutiach. Na svoje individuálne méty sa však už nesústredí, má pred sebou väčšie ambície.

„Vymenil by som všetky tie body za to, aby som jedného dňa hral vo finále Stanley Cupu. Teraz je pre nás každý zápas dôležitý a na našej divízii sa mi páči, že každý zápas je duel proti veľkému rivalovi,“ povedal Kovaľčuk, ktorý odvrátil pozornosť zo seba na tím.

„Všetci hráme dobre. Individuálne už veľa robiť nemôžete, pretože každý sleduje videá a každý hrá určitým systémom. Potrebujete na ľade päť hráčov, ktorí sú na rovnakej strane, aby ste boli úspešní.“

Kovaľčuk, ktorého mužstvo je momentálne šieste v poradí Východnej konferencie, odohral v tejto sezóne 48 zápasov, v ktorých nazbieral rovných 50 bodov za 22 gólov a 28 asistencií. V posledných 13 dueloch pritom zaknihoval 10 presných zásahov a pridal osem asistencií.

Súvisiaci článok:
VIDEO: Kovaľčuk dosiahol hetrik Gordieho Howea


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 02. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL