Rangers sa proti Flyers darí

V nedeľu na seba prvýkrát od Winter Classic narazili New York Rangers a Philadelphia Flyers. Vo štvrtom vzájomnom zápase sa z víťazstva 5:2 tešili domáci „jazdci“, ktorí v tejto sezóne proti „letcom“ ešte nestratili ani jeden bod.

„Myslím, že všetci vieme, aké sú tieto zápasy dôležité. Proti ním sme v tomto ročníku odohrali veľmi dobré zápasy a tento duel sa k ním tiež zaradil,“ povedal Marián Gáborík, ktorý si zo stretnutia odniesol jeden gól a jednu asistenciu.

Proti „letcom“ tréner John Tortorella opäť zjednotil do jednej formácie trio Gáboríka, Dereka Stepana a Artema Anisimova, ktorý zažil svoj najproduktívnejší večer, keď najskôr gólom otvoril stav zápasu a neskôr zaznamenal aj dve asistencie.

„Užil som si na ľade každé striedanie. Bol to pre nás dôležitý zápas. Každý zápas je dôležitý,“ skonštatoval mladý ruský krídelník, ktorého tím je stále na čele Východnej konferencie, pričom odohral najmenej zápasov v NHL.

Philadelphii v nedeľnom stretnutí nezahral do karát ani rozpis zápasov. Počas šiestich dní odohrali jej hráči štyri zápasy, pričom v akcii boli aj v sobotu, kedy si neúspešne zmerali sily s rozbehnutým New Jersey. Z víťazstva sa počas tohto obdobia tešili len raz.

„Náš tím mohol hrať lepšie ako hral. Je to jednoducho frustrujúce. Mali sme príležitosť vyhrať zápas a nevyužili sme ju,“ skonštatoval tréner Flyers Peter Laviolette, ktorý bude môcť New Yorku vrátiť prehru už v sobotu. Dočká sa Philadelphia výhry v piatom vzájomnom zápase?


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 02. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL