Hurricanes sa pokúsia udržať Ruutua

RALEIGH – Generálny manažér Caroliny Hurricanes Jim Rutherford sa v nasledujúcich dňoch zameria na snahu predĺžil spoluprácu s útočníkom Tuomom Ruutuom, ktorý v Severnej Karolíne pôsobí od sezóny 2007/08.

„Našou terajšou prioritou je pokúsiť sa s ním podpísať novú zmluvu,“ priznal Rutherford pre ESPN.

Ak by sa zainteresované strany nedokázali dohodnúť na podmienkach novej zmluvy do konca budúceho týždňa, je pravdepodobné, že si Ruutu zbalí kufre a pred uzávierkou prestupového obdobia opustí Raleigh.

Ak by Rutherford musel urobiť výmenu, za potenciálne neobmedzeného voľného hráča by mohli Hurricanes získať lepšiu draftovú voľbu a solídneho hráča, prípadne len nejakého talentovaného mladíka s prísľubom do budúcnosti.

V organizácii však dúfajú, že sa situácia vyvinie podobne ako u dvadsaťdeväťročného amerického obrancu Tima Gleasona, ktorý sa rozhodol zostať a nedávno podpísal s Carolinou novú štvorročnú zmluvu.

Dvadsaťosemročný fínsky útočník odohral v tejto sezóne 55 stretnutí, v ktorých nazbieral 28 bodov za 17 gólov a 11 asistencií. V NHL má za sebou už 515 duelov, v ktorých strelil 128 gólov a pridal 165 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 02. 2012 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL