O Whitneyho sa zaujímajú popredné tímy

Útočník Phoenixu Coyotes Ray Whitney je pred prestupovou uzávierkou na radare niekoľkých tímov, ktoré sú v tejto sezóne považované za jedných z favoritov na zisk Stanley Cupu.

Tridsaťdeväťročný veterán, ktorý sa po aktuálnej sezóne môže stať neobmedzeným voľným hráčom, by mohol opustiť Phoenix, ak sa počas nasledujúcich dvoch týždňoch „kojoti“ nepresvedčia, či sú tímom, ktorý by mohol hrať v play-off.

Podľa TSN sa o jeho služby vážne zaujímajú tímu Boston Bruins, San Jose Sharks a New York Rangers, ktoré by mali záujem a tohto tvorcu hry, ktorý v 55 zápasoch nazbieral 16 gólov a 36 asistencií. Okrem toho sa pošepkáva, že záujem má aj Los Angeles Kings.

Whitney však má vo svojej zmluve zakomponovanú klauzulu, ktorá tímu neumožňuje vymeniť ho do tímu, ktorý nie je na jeho zozname. Možnosť hrať za adepta na titul by ho pravdepodobne neodradila od akceptovania prípadnej výmeny.

Coyotes sú momentálne na ôsmom mieste Západnej konferencie a ešte si neujasnili stratégiu pred uzávierkou prestupového obdobia, ktorá nastane 27. februára. Taktiež sa nepredpokladá, že už začali rokovať s tímami o možnej Whitneyho výmene.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 02. 2012 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL