Senators čakajú jednania s Karlssonom

Generálny manažér Ottawy Senators Bryan Murray by v nadchádzajúcich týždňoch mal začať rokovania o novej zmluve s obrancom Erikom Karlssonom, ktorý začal svoju profesionálnu kariéru vo veľkom štýle.

Dvadsaťjedenročný Švéd je vo svojej tretej sezóne v drese Ottawy Senators a počas trvania nováčikovskej zmluvy sa stal kľúčovým hráčom tímu z hlavného mesta Kanady. V 56 tohtosezónnych dueloch zaznamenal 48 bodov za osem gólov a 40 asistencií.

Jeho výkony, hodné kandidáta na Norris Trophy, budú mať vplyv aj na jeho novú zmluvu, pri ktorej si poriadne prilepší. Očakáva sa, že by mohol mať ročný plat v rozmedzí 3,5 až 8 miliónov amerických dolárov.

Karlsson si je svojej hodnoty vedomý, a tak s najväčšou pravdepodobnosťou odmietne podobnú zmluvu, ako podpísal Kris Letang s Pittsburghom Penguins, ktorá obrancovi ročne vynesie 3,5 milióna dolárov. Senators zase nebudú akceptovať dohodu, akou sa prezentovali Drew Doughty a Los Angeles.

Debaty tak budú o hľadaní kompromisu a ten by sa mohol ocitnúť na hranici piatich až šiestich miliónov dolárov ročne. Všetko však bude záležať aj od dĺžky kontraktu. Ottawa si Karlssona chce udržať dlhodobo, a tak by nakoniec mohla súhlasiť s podobnou zmluvou akú podpísal Jason Spezza – sedem rokov, 49 miliónov.

Murraya bude v nasledujúcich mesiacoch čakať dôležité rozhodnutie, ktoré mu navyše sťažuje skutočnosť, že ešte nie sú známe podmienky novej kolektívnej zmluvy. To by nakoniec mohlo spôsobiť dokonca aj to, že podpísaná zmluva bude kratšia ako sa všeobecne očakáva.

Otázne však je, či by s ňou Karlsson súhlasil. V Ottawe je spokojný a momentálne má skvelú šancu zabezpečiť si výborné podmienky predtým, ako sa stane neobmedzeným voľným hráčom v najlepších rokoch kariéry.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 02. 2012 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL