Hemský chce zostať v Edmontone dlhodobo

EDMONTON – Útočník Aleš Hemský je predmetom množstva špekulácií pred uzávierkou prestupového obdobia. Český odchovanec by však chcel podpísať s Edmontonom dlhodobú zmluvu. Otázne je, či to budú chcieť aj Oilers.

Rodák z Pardubíc je potenciálnym neobmedzeným voľným hráčom a cenným artiklom pri možnej výmene. Generálny manažér Steve Tambellini by ho tak radšej mohol vymeniť, ako riskovať, že ho 1. júla stratí bez náhrady. Či sa tak stane, uvidíme v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov.

„Myslím si, že by to bolo dôležité pre každého. Ide o váš život. Pravdepodobne najlepšia možnosť pre vás je podpísať dlhodobú zmluvu, pretože vám dodáva istotu. Už som tu dlhú dobu, 10 rokov, a pracoval som tvrdo na to, aby som sa stal voľným hráčom,“ povedal Hemský.

Vo veku 28 rokov je Hemský v optimálnom veku a je v tej správnej dobe na to, aby z tejto situácie vyťažil všetko, čo sa dá. V NHL odohral 532 zápasov, v ktorých zaznamenal 419 bodov (118+301). V tejto sezóne zarába 5 miliónov dolárov a ako voľný hráč by si mohol ešte prilepšiť.

Tím však musí zvážiť aj to, že Hemský už nemusí byť taký potrebný v konkurencii mladých ofenzívnych hviezd Taylora Halla, Jordana Eberleho či Ryana Nugenta-Hopkinsa. Samozrejme, kto by ho v zostave mať nechcel, no pri tých platových požiadavkách by alternatíva výmeny znela rozumne.

Aj samotný Hemský si je vedomý situácie v klube, ktorý ho v roku 2001 draftoval z celkovej 13. pozície. Druhé husle hrať však ešte neplánuje: „Nemôžete tu zostať, ak budete v treťom alebo štvrtom útoku.“

Obe strany majú k sebe silné puto, no dlhodobá zmluva môže byť pre Oilers problémom aj vďaka početným zraneniam, ktoré trápili Hemského počas posledných rokov. Ako sa však situácia nakoniec vyvinie, sa dozvieme už čoskoro. Kompromisy stále existujú.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 02. 2012 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL