Rask vynechá týždne, zastúpi ho Turco

BOSTON – Tím Boston Bruins pridal hĺbku do svojho bránkoviska, keď v pondelok podpísal zmluvu do konca sezóny so skúseným brankárom Martym Turcom. Taktiež informoval o stave Tuukku Raska.

Tento krok má odľahčiť zaťaženie Tima Thomasa po tom, čo sa počas víkendu zranil náhradný brankár Tuukka Rask. Ak Turco prežije 24 hodín na waiver listine nechránených hráčov, bude sa môcť k tímu pripojiť už v stredu.

Tridsaťšesťročný brankár bude použiteľný len počas základnej časti, pretože na štart v play-off by musel splniť pravidlo o podpise zmluvy pred uzávierkou prestupového obdobia.

Turco má už má za sebou 538 zápasov základnej časti, v ktorých mal bilanciu 273-165-26-43 s 41 čistými kontami. Počas desiatich rokov v NHL obliekol dresy Dallasu a Chicaga. Jeho celková percentuálna úspešnosť zákrokov je 91 % a v priemere inkasoval 2,35 gólu za zápas.

Rask, ktorý má v tomto ročníku bilanciu 11-8-3 s 92,9% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,05 inkasovaného gólu na zápas, sa zranil počas sobotného zápasu proti NY Islanders pri robení zákroku. Bruins v pondelok oznámili, že pre poranenie slabín vynechá 4-6 týždňov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 03. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL