Flames veria, že Červenka je na NHL pripravený

CALGARY – Kanadské Calgary nezažilo atmosféru play-off NHL už tri roky a Flames sa odvtedy prezentujú nevýraznými výkonmi. Do novej sezóny však vstúpia s obmeneným kádrom a jedným z nových hráčov je aj český útočník Roman Červenka, ktorého čaká premiéra v zámorskej profilige.

Produktívny útočník, ktorý vlani hral v Kontinentálnej hokejovej lige v tíme Avangard Omsk, je veľkou nádejou Calgary a Jay Feaster, generálny manažér Flames, verí, že Červenka je pripravený na debut.

„Verím, že je pripravený. Je jedným z najdôležitejších hráčov, ktorého sme pre novú sezónu získali. Nie je to postavené tak, že sme získali hráča, ktorý by mohol pomôcť našej farme v Abbotsforde. Červenka je na takej úrovni, že môže okamžite naskočiť do NHL,“ nepochybuje Feaster.

Červenka by mal v zostave Flames nahradiť fínskeho veterána Olliho Jokinena, ktorý sa 1. júla stal neobmedzeným voľným hráčom a podpísal kontrakt s Winnipegom. Je možné, že český reprezentant začne sezónu v prvej formácii po boku kapitána Jaromea Iginlu.

„Je to hráč, ktorý sa dokáže presadiť v situáciách jeden na jedného. Má aj veľmi šikovné ruky,“ uviedol na adresu dvadsaťsedemročného centra asistent generálneho manažéra John Weisbrod a doplnil: „Počas svojej kariéry nastupoval s mnohými vynikajúcimi hokejistami a zbieral úspechy. Teraz má hlad po úspechu v NHL.“

Odchovanec pražskej Slavie nebol nikdy draftovaný tímom NHL a po odchode z Česka strávil dve sezóny v KHL, kde patril medzi najproduktívnejších hráčov. V ročníku 2010/11 hral v Omsku aj s Jaromírom Jágrom, s ktorým vytvorili produktívne duo. Červenka navyše ovládol poradie strelcov celej súťaže, keď zaznamenal 31 gólov.

V medzinárodnej súťaži spolu odohral 105 zápasov v základnej časti a zaznamenal rovných sto kanadských bodov. Strelil v nich 54 gólov a pridal 46 asistencií. Fanúšikovia Flames teraz veria, že svojimi výkonmi pomôže mužstvu k postupu do play-off.

A čo si myslíte vy?

Zdroj: Oficiálny web NHL


Autor: Marek Kantorík | Vydané: 20. 08. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL