Kuba sa vracia z Čiech do Spojených štátov

Český obranca Filip Kuba, ktorý v lete podpísal dvojročnú zmluvu s Floridou Panthers, končí svoje pôsobenie v Českej extralige a v stredu odletí späť do Spojených štátov amerických, kde bude pokračovať v príprave a čakať na to, ako sa vyvinie situácie okolo kolektívnych jednaní.

Tridsaťpäťročný ostravský rodák hrával počas výluky za svoj materský klub HC Vítkovice, v drese ktorého absolvoval 11 zápasov v rozmedzí štyroch týždňov. Gól síce nestrelil, no do štatistík si pripísal štyri asistencie a rodnú krajinu opustí spokojný.

„Vôbec to rozhodnutie neľutujem. Splnilo to všetko, čo som očakával. Rozohral som sa a som skutočne rád, že som si mohol zase po dlhej dobe zahrať za Vítkovice,“ povedal Kuba pre ČTK.

Kuba si obliekol dres Vítkovíc po 16 rokoch, no jeho čakanie na ďalšiu šancu obliecť si ho, nemusí trvať ani niekoľko mesiacov. Ak by sa totiž sezóna NHL zrušila celá, po Novom roku by sa mohol na Moravsko-sliezsko vrátiť.

„Záležať bude na tom, či sa dohodneme na kolektívnej zmluve. Ak nie, potom by som sem asi zase priletel,“ dodal Kuba, ktorý vlani zakončil svoje štvorročné pôsobenie v Ottawe ziskom 32 bodov (6+26) v 73 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 12. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL