Gardinera trápi zranenie pripomínajúce otras mozgu

Tím Toronto Maple Leafs má dôvod na obavy. Mladý obranca Jake Gardiner, ktorý v súčasnosti pôsobí v tíme Toronto Marlies z AHL, absentuje pre symptómy otrasu mozgu. Tím však zranenie takto neoznačuje.

Dvadsaťdvaročného amerického hokejistu trápia zdravotné problémy od sobotného zápasu proti Rochesteru, v ktorom ho tvrdo narazil na mantinel Kevin Porter. V zápase síce ešte nastúpil a dokonca strelil víťazný gól, no v nedeľu nehral a nemal by hrať ani cez víkend.

„Má nejaké problémy s krkom a bolesťami hlavy, takže by to mohlo symptómami pripomínať otras mozgu alebo by mohlo ísť aj bolesť v oblasti krku. Sme v tom obozretní a budeme pokračovať pomaly, ako keby sa jednalo o otras mozgu,“ povedal tréner Dallas Eakins.

Gardiner v úvodných 22 zápasoch strelil deväť gólov a pridal osem asistencií. Výkonmi v tejto sezóne si vyslúžil množstvo pochvál a možno tá najcennejšia prišla z úst Dona Cherryho: „Nie je to len najlepší obranca, ale aj najlepší hráč, ktorého som v AHL videl. Je to Američan, je veľký, má šikovné ruky a jeho hrá ma šmrnc.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 12. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL