Barker a Boyce opúšťajú tímy AHL

Počas víkendu svoje pôsobenie v AHL, minimálne dočasne, ukončili dvaja hráči, ktorí boli v minulých sezónach vídaní na ľadoch NHL – obranca Cam Barker a útočník Darryl Boyce.

Dvadsaťšesťročný Barker pôsobil v tíme Texas Stars, s ktorým podpísal profesionálnu skúšobnú zmluvu na 25 zápasov. Za tím odohral 23 stretnutí so ziskom ôsmich bodov (3+5), po ktorých sa vedenie rozhodlo ukončiť s ním spoluprácu. Počas svojho pôsobenia v AHL sa raz nedostal ani do zostavy.

Pripomeňme, že rodák z Winnipegu absolvoval vlani 25 stretnutí v drese Edmontonu Oilers a strelil v nich dva góly. Sezóny predtým trávil v Chicagu a Minnesote. Celkovo v NHL odohral 296 stretnutí so ziskom 21 gólov a 73 asistencií.

O dva roky starší Boyce mal podpísanú rovnakú zmluvu s Hamiltonom Bulldogs. Za farmu Montrealu Canadiens odohral 22 stretnutí, v ktorých zaznamenal gól, šesť asistencií a 27 trestných minút. V zostave ho nahradí Olivier Fortier, ktorého klub povolal z ECHL.

Kanadský rodák v ostatnej sezóne pôsobil v troch tímoch. Okrem Toronta a Columbusu v NHL, odohral aj 22 stretnutí za Toronto v AHL. Na najvyššej úrovni zaznamenal gól a štyri asistencie v 37 dueloch. V NHL odohral celkovo 84 duelov si ziskom 18 bodov (6+12).

Obaja sú v NHL bez zmluvy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 12. 2012 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL