Červenka sezónu nestihne, Hudler je v poriadku

Denník Calgary Sun informoval o stave dvoch českých útočníkov, ktorí klub Calgary Flames posilnili počas leta. Kým Roman Červenka úvod ročníka pre zranenie nestihne, Jiří Hudler je už v poriadku.

Dvadsaťsedemročný Červenka nehrá už viac ako mesiac pre problémy s krvnou zrazeninou. Na svoj debut v NHL tak bude musieť ešte chvíľu počkať. Pri podpisovaní zmluvy sa s ním pritom po vydarených sezónach v KHL počítalo do prvých dvoch útokov.

„Neočakávam, že dostane od doktorov povolenie. V tomto čase si dokonca nie sme istí, či by bol schopný letu a kedy sa k nám asi pripojí. Stále sa vyrovnáva s týmto problémom. Neočakávame, že dostane povolenie pred tréningovým kempom,“ skonštatoval Jay Feaster, generálny manažér tímu.

Dobrou správou však je, že Hudler je podľa Feastera už v poriadku po tom, čo v najvyššej českej súťaži utrpel reznú ranu na krku. Niekdajší hráč Detroitu Red Wings podpísal s kanadským klubom v lete zmluvu na štyri roky.

Klub informoval aj o stave Svena Baertschiho, ktorý sa počas víkendu vrátil v AHL do akcie po vynechaní mesiaca so zranením krku. Kemp však nestihne ďalší mladík – Lance Bouma, s ktorým sa počítalo v bojoch o úlohu v štvrtom útoku. Trápi ho zranenie kolena, pre ktoré vynechá celý zvyšok sezóny.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 01. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL