Do kempu Panthers zavítajú Kovalev a Kosticyn

Po slovenskom útočníkovi Markovi Svatošovi sa v tréningovom kempe Floridy Panthers objavia aj ďalší dvaj hráči so skúsenosťami z NHL. O zmluvu sa pobijú aj útočníci Alexej Kovalev a Andrej Kosticyn.

Kovalev, ktorý oslávi vo februári jubilejné štyridsiate narodeniny, naposledy v NHL hral v sezóne 2010/11. V 74 zápasoch zaznamenal 16 gólov a 18 asistencií, pričom obliekal dresy Ottawy a Pittsburghu.

Predchádzajúci ročník strávil v mužstve Atlant Moskovská oblasť, ktoré pôsobí v Kontinentálnej hokejovej lige, no po tom, ako utrpel zranenie, klub s ním ukončil spoluprácu. Väčšinu svojho času tak strávil rehabilitáciou zraneného kolena a trénoval s druholigovým švajčiarskym celkom HC Red Ice.

Rodák z Togliatti, ktorého v roku 1991 draftovali Rangers z celkovej pätnástej priečky, nastúpil v zámorskej profilige už na 1302 zápasov, v ktorých si pripísal 428 presných zásahov a 596 asistencií. V roku 1994 získal Stanleyho pohár.

Dvadsaťsedemročný Kosticyn bol od ročníka 2005/06 hráčom Montrealu a dres kanadského mužstva obliekal až do februára minulého roka. V závere prestupového obdobia sa totiž sťahoval do Nashvillu, kde sa opäť stretol so svojím mladším bratom Sergejom.

Draftová desiatka spred desiatich rokov nazbierala dvadsať kanadských bodov (12+8) v 37 zápasoch, ktoré odohrala v tejto sezóne v medzinárodnej KHL za Traktor Čeľabinsk.


Autor: Marek Kantorík | Vydané: 08. 01. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL