Bergenheim suspendovaný, šanca pre Svatoša?

Tím Florida Panthers v stredu suspendoval ďalšieho svojho hráča pre zranenie, ktoré utrpel počas výluky. Cez lekársku prehliadku neprešiel útočník Sean Bergenheim, ktorý sa pripojil k centrovi Marcelovi Gocovi a obrancovi Erikovi Gudbransonovi.

Dvadsaťosemročný rodák z Helsínk utrpel zranenie ešte v októbri počas hrania vo fínskej SM-liige, kde si obliekol dres HIFK. Ide síce o vážnejšie poranenie slabín, no s najväčšou pravdepodobnosťou si nevyžiada operáciu.

Bergenheim zažil vlani svoj debut v tíme Floridy. Za Panthers odohral 62 zápasov, v ktorých nazbieral 23 bodov za 17 gólov a šesť asistencií. Predtým hrával aj za Tampu Bay a New York Islanders. V NHL odohral 388 duelov so ziskom 71 gólov a 61 asistencií.

Svatošovi sa zvýšili šance

Prospech z tejto situácie by mohli mať hráči, ktorí sú v tíme počas tréningového kempu na skúške, teda skúsení útočníci Alex Kovaľov a Marek Svatoš. Táto novinka pri najmenšom zvýšila ich šance vybojovať si zmluvu.

Tridsaťročný košický rodák sa navyše neprezentuje zlými výkonmi po tom, čo vynechal celý vlaňajší ročník, aby so doliečil zranenia. V nočnom modelovom zápase dokonca strelil gól a v nájazdoch medzi tretinami sa prezentoval jedným pekným „kúskom“.

Agenti oboch spomínaných hráčov boli v kontakte s asistentom generálneho manažéra Panthers Mikeom Santosom a ak by si do piatku vybojovali miesto v zostave, ich zmluvy by boli zostavené veľmi rýchlo.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 01. 2013 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL