Red Wings si upísali Huskinsa, Nyquist v prvom tíme

Na listine zranených hráčov momentálne figuruje niekoľko hráčov Detroitu, pričom „červené krídla“ sa musia zaobísť bez troch obrancov. Vedenie klubu vyriešilo nepríjemnú situáciu podpisom jednoročnej zmluvy s neobmedzeným hráčom Kentom Huskinsom.

Tridsaťtriročný bek obliekal vlani dres St. Louis. V základnej časti vynechal 52 stretnutí, pretože ho trápili zranenia ruky a členka. Do hry zasiahol v 25 zápasoch, v ktorých zaregistroval dva góly, päť asistencií a deväť mínusových bodov.

Kanadský rodák, ktorého si vybrali „čierni jastrabi“ na drafte v roku 1998 z celkovej 156. priečky, v minulosti hrával aj za Anaheim a San Jose. Doteraz odohral v zámorskej profilige 299 stretnutí a v roku 2007 získal s „káčermi“ Stanley Cup.

Red Wings nemôžu využiť služby Carla Colaiacova, ktorý utrpel v pondelkovom zápase na ľade Columbusu zranenie ramena, Jonathana Ericssona, ktorého trápi rovnaké zranenie, a Jakuba Kindla. Ten by sa však mohol vrátiť do akcie v piatok.

NYQUISTA POVOLALI Z FARMY

V utorkovom stretnutí proti Dallasu si dres Detroitu oblečie aj Gustav Nyquist, ktorého michiganský klub povolal z tímu AHL Grand Rapids Griffins.

Dvadsaťtriročný talentovaný Švéd zaznamenal sedem kanadských bodov (1+6) v osemnástich dueloch, ktoré odohral za Red Wings v predchádzajúcej sezóne. V tomto ročníku si pripísal rovných 40 bodov v 39 dueloch AHL.


Autor: Marek Kantorík | Vydané: 22. 01. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL