Loktionov požiadal Kings o výmenu

Hĺbka zostavy je pre tím Los Angeles Kings výhodou, no pre mladého hráča, ktorý sa snaží posunúť svoju kariéru ďalej, to môže predstavovať prekážku. Útočník Andrej Loktionov si to uvedomuje, a preto údajne požiadal vedenie kalifornského tímu o výmenu.

V Los Angeles vládne pretlak na pozícii centra, čo pred dvoma rokmi znamenalo, že sa dvadsaťdvaročný ruský odchovanec presunul na pozíciu krídelníka. On ako aj vtedajší tréner Terry Murray však priznali, že tento experiment nefungoval a hráč sa najlepšie cíti v strede.

Vlani odohral Loktionov za prvý tím 39 zápasov a len dva ho delili od toho, aby bolo jeho meno vyryté na Stanley Cupe. V tejto sezóne ešte ani nedostal šancu a hráva za Manchester Monarchs v AHL. V dohľadnej dobe nie sú jeho vyhliadky v L.A. dobré, a tak chce ísť preč.

Rodák z Voskresenska doteraz absolvoval v NHL 59 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal sedem asistencií. V aktuálnej sezóne odohral za Manchester 35 duelov, v ktorých nazbieral 22 bodov za sedem gólov a 15 asistencií. V tíme je druhým najproduktívnejším centrom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 01. 2013 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL