Gáborík hviezdou zápasu, Višňovský asistoval

V šiestich štvrtkových zápasoch sa predstavili štyria Slováci a dvaja sa zapísali do bodovania. Marián Gáborík strelil gól a pridal asistenciu pri prehre s tímom Ľubomíra Višňovského, ktorý si bodové konto rozšíril o jednu prihrávku.

GÁBORÍK HVIEZDOU DUELU, VIŠŇOVSKÝ SA TEŠIL Z VÝHRY

Dvaja Slováci na seba narazili v newyorskom derby. Hoci Rangers viedli už o dva góly, nakoniec doťahovali jednogólovú stratu. Podarilo sa im vyrovnať, no v samostatných nájazdoch sa z ich hráčov nepresadil nikto. Naopak, Frans Nielsen a John Tavares v nich uspeli, aby rozhodli o víťazstve Islanders 4:3, s ktorým hráči z Long Islandu ukončili sériu piatich prehier v rade. Tavares (8) sa presadil aj v normálnej hracej dobe a spolu s Colinom McDonaldom (2) a Bradom Boyesom (4) sa im podarilo streliť tri góly v priebehu siedmich minút druhej tretiny. Ľubomír Višňovský, ktorý v akcii strávil 24 minút a 39 sekúnd, prihrával na Boyesov gól a Jevgenij Nabokov urobil 36 zákrokov. Prekonať ho dokázal aj Marián Gáborík (7), ktorý zaznamenal aj asistenciu pri góle Carla Hagelina (5) a po Tavaresovi sa stal druhou hviezdou duelu. Svoj prvý gól v ročníku vsietil Dan Girardi (1) a Martin Biron zastavil 28 striel. Najčastejšie ho ohrozil Višňovský, ktorý zaznamenal šesť streleckých pokusov. Na svoje konto si pripísal aj jeden plusový bod, kým Gáborík jeden mínusový. Narodeninový oslávenec odohral 20 minút a 21 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj tri strelecké pokusy a v samostatných nájazdoch neuspel.

PRICE, BOURQUE DOVIEDLI CANADIENS K VÝHRE NAD PANTHERS

Canadiens ťažili z výborného výkonu brankára, ale dlho sa nemohli strelecky presadiť. Carey Price zlikvidoval všetkých 26 striel pri svojom 17. čistom konte v kariére, no jeho tím rozhodol o víťazstve až v predĺžení. Jediný gól stretnutia nepotešil divákov v Sunrise, pretože ho po dorážke z bezprostrednej blízkosti bránkoviska strelil hosťujúci Rene Bourque (4). Montreal vyhral 1:0 a oslávil druhé víťazstvo vonku v rade. Domáci Jose Theodore chytal tiež veľmi dobre a nakoniec opustil duel s 31 zákrokmi. Panthers však prehrali tretí duel v rade. Tomáš Kopecký v ňom odohral 19 minút. Počas 24 striedaní vyslal na bránu jednu strelu.

FEHR STRELIL DVA GÓLY PRI VÝHRE CAPITALS

Eric Fehr našiel strelecký cit a Washington pomaly dvíha hlavu hore. Fehr (3) strelil dva góly, Mathieu Perreault zaznamenal tri asistencie a Capitals vyhrali tretí zápas v rade, keď tentokrát uspeli na ľade Tampy Bay pomerom 4:3. Troy Brouwer (7) a Jay Beagle (1) strelili zostávajúce góly tímu z hlavného mesta USA a Braden Holtby sa prezentoval s 27 zákrokmi. Lightning vyrovnali skóre z 0:1 a snažili sa vyrovnať aj trojgólový deficit pri stave 1:4. To sa im ale nepodarilo a prehrali šiesty duel v sérii.Martin St. Louis (4), Teddy Purcell (3) a Nate Thomson (3) sa presadili strelecky, kým Mathieu Garon zaznamenal 35 zákrokov. Slovenský mladík Richard Pánik odohral osem a pol minúty. Počas tohto času nazbieral jeden mínusový bod, jeden strelecký pokus a dva bodyčeky.

HURIKÁNY SFÚKLI JAVOROVÉ LISTY 3:1

Dan Ellis zaznamenal 22 zákrokov, aby pomohol Caroline k víťazstvu 3:1 nad Torontom. Joe Corvo (2) strelil gól a pridal asistenciu, kým Jussi Jokinen (2) a Jordan Staal (2) sa tiež presadili strelecky za „hurikány“, ktoré vyhrali tretí zápas v rade a štvrtý z ostatných piatich. Nazem Kadri (1) zaknihoval čestný úspech Maple Leafs a Ben Scrivens inkasoval tri góly z 33 striel. Toronto prišlo o štvorzápasovú sériu výhier.

RINNE VYNULOVAL AJ COYOTES

Pekka Rinne zaregistroval 19 zákrokov a pripísal si na svoje konto druhý shutout v rade. Nashville strelil tri góly v tretej tretine, aby zdolal Phoenix 3:0. Vďaka Rinnemu, ktorý vychytal tri nuly behom ostatných štyroch zápasov, si Predators zlepšili bilanciu na 6-3-3. Gabriel Bourque (3), Nick Spaling (3) a Mike Fisher (2) rozsvietili červené svetlo za bránou Coyotes, v ktorej stál Mike Smith. Ten duel opustil s 29 zákrokmi.

AVALANCHE PORAZILI WILD 4:3 PO NÁJAZDOCH

Matt Duchene (4) vyrovnal skóre v tretej tretine a premenil samostatný nájazd pri výhre Colorada 4:3 na ľade Minnesoty. Milan Hejduk (2) oslávil narodeniny víťazným nájazdom a gólom, ktorý bol jeho 800. bodom v kariére, kým Aaron Palushaj (1) vsietil svoj prvý gól po výmene z Montrealu. Jean Sebastien Giguere čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Zach Parise (7), Michael Rupp (1) a Mikko Koivu (3). Niklas Backstrom zlikvidoval 29 striel. Colorado ukončilo trojzápasovú sériu prehier.

HVIEZDY VEČERA:
1. Carey Price (MTL), 2. Pekka Rinne (NSH), 3. Eric Fehr (WSH)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
R. Pánik (TBL) 08:32 0 0 0 -1 1 0
T. Kopecký (FLA) 18:59 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (NYR) 20:21 1 1 2 -1 3 0
Ľ. Višňovský (NYI) 24:39 0 1 1 +1 6 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 02. 2013 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL