Malhotra vynechá zvyšok sezóny

Útočník Vancouveru Canucks Manny Malhotra bol zapísaný na listinu zranených hráčov a vynechá zvyšok aktuálneho ročníka. Vo štvrtok o tom informoval samotný kanadský tím.

Tridsaťdvaročný veterán mal problémy s poranením oka a jeho zrak nie je momentálne na takej úrovni, aby bol schopný bezpečne pokračovať v hraní hokejových zápasov. V súčasnosti však hráč stále nie je pripravený zavesiť korčule na koniec.

„Dlhodobý zdravotný stav Mannyho Malhotru je maximálne dôležitý pre našu organizáciu,“ skonštatoval generálny manažér a prezident „kosatiek“ Mike Gillis. „Počas celej kariéry ukazoval nepostrádateľnosť pre svoju šikovnú hru, vynikajúcu profesionalitu a vodcovstvo v šatni, kým tiež dokázal podporovať komunitu. Manny bude aj naďalej cenným členom našej organizácie.“

Podľa TSN by sa mal Malhotra počas zvyšku ročníka postaviť na lavičku, kde by mal pôsobiť ako neoficiálny asistent trénera. Pracovať tak bude so svojimi spoluhráčmi i hráčmi z tímu AHL Chicago Wolves.

Rodák z ontárijskej Mississaugy v tomto ročníku odohral deväť zápasov, v ktorých nebodoval. Celkovo už má za sebou 864 duelov so ziskom 108 gólov a 170 asistencií. Obliekal aj dresy Rangers, Stars, Blue Jackets a Sharks.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 02. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL