Kostopoulos nakoniec hráčom New Jersey

Žiadny návrat sa konať nebude. Útočník Tom Kostopoulos podpísal v utorok s vedením Pittsburghu Penguins jednoročnú dvojcestnú zmluvu v hodnote 600 000 amerických dolárov, no k tímu, v ktorom začal kariéru, sa nepripojí.

Tridsaťštyriročný Kanaďan totiž musel prežiť 24 hodín na waiver listine nechránených hráčov, aby mohol byť posledný do nižšej AHL. Z listiny si ho však v stredu stiahol tím New Jersey Devils, ktorý by mu mal dať šancu aj v prvom tíme.

„Som nadšený. Vrátiť sa v nejakom bode späť do NHL bolo cieľom, keď som prišiel sem (do AHL). Na jednu stranu mi je to trocha ľúto, pretože som sa tešil, že budem súčasťou organizácie Pittsburghu, ale som určite nadšený, že idem do New Jersey,“ skonštatoval veterán.

Kostopoulos v aktuálnej sezóne nastupoval v AHL za tím Wilkes-Barre/Scranton Penguins, v drese ktorého odohral 17 zápasov so ziskom troch gólov a štyroch asistencií. Má však za sebou už aj 615 zápasov NHL, v ktorých zaznamenal 60 gólov a 96 asistencií. Obliekol si aj dresy Kings, Canadiens, Hurricanes a Flames.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 03. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL