Rolston oficiálne ukončil kariéru

Voľný hráč Brian Rolston, ktorý naposledy obliekal dres New Yorku Islanders, v utorok oficiálne oznámil ukončenie svojej aktívnej hokejovej kariéry, počas ktorej strávil 17 rokov v Národnej hokejovej lige.

Známy americký útočník hral za päť tímov a okrem dresu Islanders si obliekol uniformy New Jersey Devils, Colorada Avalanche, Bostonu Bruins a Minnesoty Wild. Odohral spolu 1256 zápasov, v ktorých strelil 342 gólov a pridal 419 asistencií.

„Dostať šancu hrať šport, ktorý milujem, 17 rokov bolo skutočným splnením sna,“ povedal Rolston. „Moja kariére ma zaviedla do množstva skvelých miest, kde bolo mojim privilégiom hrať s niekoľkými mimoriadnymi spoluhráčmi a tými najlepšími hráčmi na svete. Všetky spomienky so mnou zostanú počas zvyšku života. Som vďačný za ohromnú podporu mojich priateľov, rodiny a fanúšikov počas celej kariéry.“

Už štyridsaťročný rodák z michiganského Flintu bol draftovaný v roku 1991 z celkového 11. miesta. Vybralo si ho New Jersey, s ktorým v roku 1995 získal Stanley Cup. Rolston bol aj reprezentantom USA na troch olympiádach, pričom v Salt Lake City získal striebro. Hral aj na majstrovstvách sveta a dvoch Svetových pohároch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 05. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL