Sharks začnú druhé kolo bez Burisha

Tím San Jose Sharks odštartuje druhé kolo play-off s oslabenou zostavou. Do nej sa totiž pre zranenie nedostane útočník Adam Burish. Ten má nešpecifikované problémy v hornej časti tela, ktoré zrejme súvisia s jeho pravou rukou.

Burish sa zranil v utorkovom zápase proti Vancouveru Canucks, v ktorom si víťazstvom 4:3 po predĺžení zabezpečili Sharks postup do konferenčného semifinále. Zranenie mu spôsobil sekaním Alexander Edler na konci druhej tretiny.

Napriek tomu, že Burish je len útočníkom pre štvrtú formáciu a zaznamenal len jeden gól a dve asistencie, jeho strata bude citeľná pri fyzickej hre tímu a v oslabeniach, kde patrí ku kľúčovým hráčom kalifornského tímu. Takisto má skúsenosti z play-off. V roku 2010 vyhral so Chicagom Stanley Cup.

„Určite nám bude chýbať na ľade, ale myslím si, že je to typ hráča, ktorý sa uistí, že bude nablízku a bude hovoriť s hráčmi a udržiavať každého sústredeného tým správnym smerom,“ skonštatoval Partrick Marleau.

Lepšia novinka prišla ohľadom útočníka Martina Havláta, ktorého trápi od úvodného zápasu play-off nešpecifikované zranenie. Vo štvrtok prvýkrát korčuľoval a urobil pokrok k návratu, ktorého termín je však stále neznámy. Korčuľoval aj obranca Jason Demers, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela ešte v základnej časti.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 05. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL