Canucks si upísali Horvata a Shinkaruka

Tím Vancouver Canucks v utorok oznámil, že podpísal zmluvy s trojicou hráčov, medzi ktorými boli aj dvaja mladíci draftovaní v prvom kole – ľavý krídelník Hunter Shinkaruk a center Bo Horvat. Obaja podpísali trojročnú nováčikovské zmluvy.

Osemnásťročný Horvat sa stal prvou voľbou Canucks na tohtoročnom drafte, na ktorom si ho tím vybral z celkového deviateho miesta. Rodák z ontárijského Rodney má za sebou úspešnú sezónu v juniorskej OHL. V drese Londonu nazbieral 61 bodov (33+28) v 67 dueloch a doviedol ho k účasti na Memorial Cupe. Okrem útočnej hry je však spoľahlivý aj smerom dozadu a dokáže hrať aj na krídle.

Rovnako starý Shinkaruk bol draftovaný z celkového 24. miesta ako vyložene ofenzívny talent s rozvinutým streleckým inštinktom a hokejovým zmyslom. V ostatnom ročníku rodák z Calgary hrával za Medicine Hat vo WHL. V 64 dueloch zaznamenal 86 bodov (37+49).

Zmluvu s Canucks podpísal aj dvadsaťtriročný kanadský krídelník Darren Archibald, ktorý posledné dve sezóny trávil v AHL, resp. ECHL. V drese Chicaga Wolves odohral vlani 55 zápasov so ziskom 12 gólov a 10 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 08. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL