Kessel suspendovaný, Clarkson sa neodvolá

Disciplinárna komisia NHL sa rozhodla potrestať útočníka Toronta Maple Leafs Phila Kessela za opakované sekanie bitkára Buffala Sabres Johna Scotta v nedeľnom prípravnom zápase. Hviezdny útočník si však môže vydýchnuť – v základnej časti si zahrá od otváracieho zápasu.

Liga ho totiž suspendovala len do konca prípravného obdobia, takže vynechá posledné tri prípravné zápasy Maple Leafs. Okrem toho, že tak bude môcť v budúci štvrtok nastúpiť v prvom dueli sezóny, nepríde ani o cent zo svojho platu.

„Kým si uvedomujeme, že Kesselova počiatočná motivácia bola sebaobrana, jeho vytrvalosť a opakované švihy hokejkou vyústili do okamžitej hrozby pre Scotta,“ skonštatoval Brendan Shanahan, ktorý takisto poukázal na fakt, že Kessel podobnú vec urobil aj v predošlom zápase proti Philadelphii Flyers.



CLARKSON ODVOLANIE NEPODÁ Scottov a Kesselov incident bol len počiatkom hromadnej bitky, ktorá vyvrcholila v 211 trestných minút. Zapojil sa však do nej aj hráč, ktorý nemal – útočník Toronta David Clarkson, ktorý bol v momente prerušenia hry na striedačke.

Za jej opustenie s účelom pobiť sa dostal od vedenia súťaže aickú suspendáciu na 10 zápasov základnej časti, čím neurobil službu sebe ani tímu. V utorok povedal, že s trestom je zmierený a odvolávať sa nebude.

„Neodvolám sa, nechám to tak a bude tvrdo pracovať na návrate,“ povedal. „Niekedy svoje rozhodnutie robím srdcom a nie rozumom. Videl som spoluhráča v problémoch a moja reakcia bola, že som mu chcel pomôcť.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 09. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL