Regier umiestnil Kaletu na waiver listinu s nádejou na zmenu

Tím Buffalo Sabres v sobotu umiestnil na waiver listinu nechránených hráčov kontroverzného útočníka Patricka Kaletu a generálny manažér tímu Darcy Regier neskôr vysvetlil, prečo k tomuto kroku došlo.

Dvadsaťsedemročný rodák z Buffala sa mohol v sobotnom zápase proti Anaheimu vrátiť do akcie po desaťzápasovej suspendácii za zákrok na obrancu Columbusu Jacka Johnsona, no tím sa namiesto toho rozhodol urobiť prvý krok v procese jeho odoslania do záložného tímu z AHL.

„Myslím si, že máme pred sebou výrazné množstvo roboty, ktorú musíme urobiť, aby sme jeho hru zmenili tak, aby mal príležitosť hrať. Keď sme sa o tom rozprávali interne, ak to má byť s nami, tak sa to musí odohrať v Rochesteri,“ povedal Regier.

„Musí urobiť nejaké zmeny. Myslím si, že zmeny, ktoré sa dejú rýchlejšie sú tie na ligovej úrovni. Liga má skutočne vážnu snahu zameranú na otrasy mozgov. Nemám pochybnosti, že on má schopnosť zmeniť sa. Skutočne verím, že sa dokáže zmeniť.“

Kaleta strávil celú svoju kariéru v tíme z rodného mesta. Ten ho draftoval v roku 2004 z celkového 146. miesta a odvtedy zaň odohral 306 duelov. Doteraz bol suspendovaný štyrikrát, pričom posledné dva razy prišli v priebehu tohto kalendárneho roka.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 11. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL