Mazanec nováčikom mesiaca

Národná hokejová liga (NHL) v utorok vyhlásila aj meno najlepšieho nováčika uplynulého mesiaca. Stal sa ním brankár Nashvillu Predators Marek Mazanec.

Dvadsaťdvaročný Čech zaznamenal bilanciu 5-4-1, úspešnosť zákrokov 93,2% a priemer dva inkasované góly na zápas v 11 dueloch, na ktoré v novembri nastúpil. Svoj debut v zámorskej profilige absolvoval 8. novembra proti Winnipegu, kedy urobil 22 zákrokov pri prehre svojho tímu (0:5).

Prvé víťazstvo v lige vychytal 16. novembra proti aktuálnemu držiteľovi Stanleyho pohára zo Chicaga, keď 39 zákrokmi pomohol tímu k presvedčivému triumfu 7:2. O tri dni neskôr si pripísal aj prvé čisté konto pri výhre 2:0 nad Detroitom a druhé pridal 27. novembra proti Columbusu (4:0).

Rodáka z Písku si vybrali „predátori" na minuloročnom vstupnom drafte v šiestom kole z celkovej 179. pozície. Mazanec predbehol v hlasovaní Chrisa Kreidera z New Yorku Rangers, Tylera Toffoliho z Los Angeles, Nathana MacKinnona z Colorada, Toreyho Kruga z Bostonu a aj svojho krajana Tomáša Hertla zo San Jose, ktorý sa stal nováčikom mesiaca október.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 03. 12. 2013 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL