Lindbäck i Bishop zranení, Tampa povolala dvoch brankárov z AHL

Tím Tampa Bay Lightning je v nezávideniahodnej situácii pred sobotným duelom v Montreali. Obaja jeho brankrári - Anders Lindbäck i Ben Bishop sú totiž zranení. Vedenie klubu preto nemalo inú možnosť, len povolať do prvého tímu Cedricka Desjardinsa a Kritersa Gudlevskisa z tímu Syracuse Crunch (AHL).

Dvadsaťpäťročný Lindbäck aj o dva roky starší Bishop sa zranili vo štvrtkovom dueli proti Ottawe. Prvý menovaný utrpel zranenie dolnej časti tela po kolízii s útočníkom Senators Corym Conacherom, pre ktoré si už zrejme do olympijskej prestávky nezachytá.

Duel však švédsky brankár musel dochytať, keďže jeho kolega Ben Bishop opustil duel už po necelých dvoch minútach po tom, čo ho do hlavy zasiahol korčuľou spoluhráč Nikita Kučerov. Denverský rodák sa zúčastnil piatkového tréningu, no jeho štart je naďalej otázny.

Bishop je pritom veľkou oporou floridského tímu, ktorému chýbajú aj hviezdny útočník Steven Stamkos či Fín Valtteri Filppula, ktorý taktiež vo štvrtok utrpel zranenie dolnej časti tela. V piatok však s tímom netrénoval. „Mal by byť v poriadku do utorka. Pochybujem však, že nastúpi už v sobotu," skonštatoval tréner „Bolts" Jon Cooper.

Do prvého tímu sa tak dostane Kanaďan Cedrick Desjardins, ktorý už má za sebou päť odchytaných duelov v NHL. V tejto sezóne sa mu však v Syracuse veľmi nedarí, rovnako ako Kristersovi Gudlevskisovi. Dvadsaťjedenročný Lotyš sa objavil v 21 dueloch sezóny s 89,8 % úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,78 gólu na zápas.

„Niekto v sobotu večer bude chytať. Len neviem, z ktorej ligy," uzavrel Cooper debatu o tom, kto sa v sobotu proti Canadiens postaví do brány.

Cooper tak má pred sebou rušný deň, ktorý jeho tím zakončí večerným zápasom v Bell Centre. Lightning sa budú snažiť ukončiť dvojzápasovú sériu prehier a v prípade ďalšej prehry v riadnej hracej dobe by sa na nich Montreal dotiahol v tabuľke Atlantickej divízie už na rozdiel dvoch bodov.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 01. 02. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL