Bolland je len kúsok od návratu

Tím Toronto Maple Leafs odohrá svoj prvý zápas po olympijskej prestávke budúci týždeň vo štvrtok, kedy navštívil „ostrovanov“ z New Yorku. Či bude v zostave aj zranený útočník Dave Bolland, nie je stále jasné.

Hokejistov agent Anton Thun pre agentúru CP povedal, že jeho klient stále potrebuje jednu návštevu u doktora, aby dostal konečné povolenie k návratu do zápasovej akcie. Počas prestávky na návrate poctivo pracoval a je možné, že ho v zostave uvidíme už čoskoro.

„Bol som hlavne vo vnútri štadióna, kde som podstupoval rehabilitácie a snažil sa dostať naspäť do zápasového režimu. Návrat je blízko. Dostávam sa tam,“ skonštatoval Bolland, ktorý už trénoval aj s tímom, no stále pociťoval bolesť: „Vždy bolesť budete cítiť.“

Dvadsaťsedemročný rodák z kanadského Ontária pauzuje od 2. novembra, kedy utrpel reznú ranu na ľavom členku. Pred olympijskou prestávkou už bol aj na tripe s tímom a je šanca, že by sa do akcie mohol vrátiť už vo štvrtok.

Bolland bol pred zranením na ceste za svojou najvydarenejšou sezónou, keď v 15 zápasoch strelil šesť gólov a pridal štyri asistencie. Po absencii, ktorá sa natiahla na 45 zápasov, neočakáva, že by v nastolenom tempe pokračoval: „Moje očakávania budú o trochu nižšie.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 02. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL