Bollandov návrat sa odkladá, špekulácie neutíchajú

Tím Toronto Maple Leafs čakal takmer štyri mesiace na návrat centra Davida Bollanda. Teraz si bude možno musieť počkať ešte o čosi dlhšie. Kanadský útočník totiž pri svojej ceste za návratom do akcie zažil komplikáciu.

Bolland v stredu trénoval spolu so svojimi spoluhráčmi, ale obliekal bordový dres, ktorý znamenal, že mal zakázané kontakty. To znamená, že jeho štvrtkový návrat v prvom zápase Maple Leafs po olympijskej prestávke sa stal nepravdepodobný.

Dvadsaťsedemročný Kanaďan bol pritom na dobrej ceste po zranení členka, ale na konci utorkového tréningu zakopol a opustil ho s bolestivou grimasou. Žiadne podrobnosti neboli zverejnené, len to, že tím bude jeho stav monitorovať denne.

Samotný Bolland sa aj napriek komplikácii cíti pripravený na návrat a plánuje vyskúšať nohu na štvrtkovom predzápasovom rozkorčuľovaní. Ak by bolo všetko v poriadku, mohol by predsa nastúpiť. Ďalší zápas odohrá tím v sobotu v Montreale.

ŠPEKULÁCIE NEUTÍCHAJÚ

Špekulácie o odchode Bollanda z Toronta sa objavujú neustále, no generálny manažér Toronta Dave Nonis je v kontakte s jeho agentom a komunikuje o novej zmluve. Tím si chce jeho služby udržať, ale za obojstranne výhodných podmienok.

Bolland údajne požaduje zmluvu na sedem alebo osem rokov, ktorá by mohla byť drahšia ako 40 miliónov dolárov. Leafs si stále nechávajú otvorené dvere pre možnú výmenu, ale je možné, že aj keď sa rokovania nebudú pred budúcou stredou vyvíjať pozitívne, tím si ho do konca sezóny v zostave ponechá. Viac by sa mohlo vedieť už po víkende.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 02. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL