Bryzgalov mieri do Minnesoty, Fasth do Edmontou

Tím Edmonton Oilers v utorok vymenil ruského brankára Iľju Bryzgalova do Minnesoty Wild za voľbu vo štvrtom kole tohtoročného draftu a namiesto neho prijal do svojich radov Švéda Viktora Fastha z Anaheimu, za ktorého získal výber v piatom kole draftu 2014 a v treťom kole 2015. Informoval o tom Eric Stephens z Orange County Register.

„Hrať tu bolo pre mňa skvelou príležitosťou. Bol som nadšený z toho, že som bol súčasťou tejto organizácie. Stretol som tu veľa nových, no skvelých ľudí. Nedokážem slovami dostatočne vyjadriť spokojnosť s fanúšikmi i ľuďmi v tomto meste. Skutočne som si užil čas, ktorý som tu strávil," povedal Bryzgalov o pôsobení v St. Paul.

Bryzgalov, tridsaťtriročný potenciálny neobmedzený voľný hráč, odchytal v tejto sezóne za Oilers 20 dueov s bilanciou 5-8-5, úspešnosťou zákrokov 90,8 % a priemerom 3,01 gólu na zápas. Za kanadský tím chytával od novembra minulého roka.

„Bryzgalov je kvalitný brankár, ktorý dodá nášmu tímu potrebné skúsenosti," povedal generálny manažér „divochov" Chuck Fletcher.

O dva roky mladší Fasth podpísal vlani dvojročnú zmluvu v hodnote 2,9 milióna dolárov a po jej skončení sa stane neobmedzeným voľným hráčom. V aktuálnom ročníku dostal príležitosť v bráne len v piatich stretnutiach s bilanciou 2-2-1, úspešnosťou 88,5 % a zaznamenal priemer 2,95 gólu na zápas.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 03. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL