Capitals vymenili Erata do Phoenixu za krajana Kleslu

Tím Washington Capitals splnil želanie českému útočníkovi Martinovi Eratovi a vymenil ho. V utorok ho nasmeroval spolu s útočníkom Johnom Mitchellom do Pheonixu Coyotes, od ktorého získal českého obrancu Rostislava Kleslu, útočníka Chrisa Browna a voľbu vo štvrtom kole budúcoročného draftu.

Erat v 53 zápasoch, ktoré odohral v tejto sezóne, zaznamenal jeden gól a 23 asistencií. Tridsaťdvaročný hokejista má zmluvu platnú ešte na jeden rok, pričom v ňom zaťaží platový strop sumou 4,5 milióna amerických dolárov. Na začiatku tejto sezóny požiadal tím o výmenu. Dvadsaťsedemročný Mitchell ešte nezasiahol do zápasu NHL.

„Po Martinovi sme poškuľovali už dlhú dobu. Sme nadšení, že ho tu máme,“ skonštatoval generálny manažér Coyotes Don Maloney, ktorý však ešte v stredu nejaké výmeny zrejme urobí. „Radi by sme získali ďalšieho útočníka pre NHL a možno aj obrancu.“

Capitals získali Kleslu, ktorého Coyotes v tejto sezóne poslali cez waiver listinu do AHL. Za prvý tím odohral 25 zápasov so ziskom gólu a troch asistencií. Arizonský tím sa vzdal aj dvadsaťtriročného Browna. Ten nebodoval v šiestich zápasoch, ktoré v tejto sezóne za Phoenix absolvoval.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 03. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL