Hurricanes majú záujem o Jacquesa Martina

Neobsadený post hlavného trénera má aj Carolina Hurricanes, no v Raleigh bolo ohľadom situácie dlhšie ticho. Teraz sa začalo hovoriť o tom, že tím má záujem o služby Jacquesa Martina.

Šesťdesiatjedenročný odborník momentálne pracuje ako asistent trénera Pittsburghu Penguins, ale jeho ambície sú určite väčšie, a preto podľa TVA prijal pozvanie na pracovný pohovor v Severnej Karolíne.

Martin strávil v minulosti roky ako hlavný tréner NHL. Jeho predošlými zastávkami boli St. Louis, Ottawa, Florida a Montreal. Len desať trénerov v histórii dosiahlo viac víťazstiev ako on. Tešil sa z nich 613-krát. Napriek tomu sa v play-off nikdy nedostal ďalej ako do konferenčného finále. To dosiahol v rokoch 2003 s Ottawou a 2010 s Montrealom.

Generálny manažér Hurricanes Ron Francis sa netajil tým, že nového trénera chcel vymenovať ešte pred vstupným draftom. Napriek tomu v ostatných týždňoch nevychádzali z Raleigh žiadne informácie o procese hľadania. Francis však tvrdí, že ešte dôležitejšie, ako najať trénera rýchlo, je najať toho správneho trénera.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 06. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL