Desjardins oficiálne kormidelníkom Canucks

Tím Vancouver Canucks v pondelok oficiálne oznámil, že nástupcom Johna Tortorellu vo funkcii hlavného trénera je tohtoročný víťaz Calderovho pohára s tímom Texas Stars, Willie Desjardins.

„Je to veľká výzva, no nie som tu na to sám. Chcem, aby sme hrali naplno v každom zápase a v každom striedaní," prezradil svoje plány 57-ročný odborník, ktorý sa stal 18. trénerom v klubovej histórii. Údajne bol aj jedným z kandidátov na rovnaký post v Pittsburghu.

Desjardins má za sebou dlhoročné trénerské skúsenosti. V Dallase pracoval dva roky ako pridružený tréner, predtým strávil desať sezón vo WHL a uplynulé dva ročníky v AHL. Vrchol kariéry dosiahol tohtoročným ziskom Calder Cupu.

„Willie už vyhral na každej úrovni a veríme, že skvelo zapasuje do klubu usilujúceho sa o návrat do play-off a dlhodobú prácu s mládežou pre budúce úspechy. Je to skvelý učiteľ, motivátor a komunikátor. Tešíme sa na jeho líderské kvality, ktoré nás privedú k víťazstvám a našich fanúšikov k vášni pre Canucks," uviedol nového trénera generálny manažér „kosatiek", Jim Benning.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 23. 06. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL