Jokinen sa nevie dočkať pôsobenia pod Laviolettom

Olli Jokinen povedal, že šanca hrať pod novým trénerom Predators Petrom Laviolletom bola jedným z dôvodov, prečo sa rozhodol podpísať s Nashvillom jednoročnú zmluvu v hodnote 2,5 milióna dolárov. Novej sezóny sa už nevie dočkať.

„Jeho mužstvá majú vždy vysoké tempo, dobré korčuľovanie a tvoria si veľa šancí, veľa ofenzívy. Zároveň sú jeho mužstvá také, že sa proti ich rýchlosti hrá len veľmi ťažko. Sú veľmi organizované a držia sa herného plánu,“ skonštatoval Jokinen.

Tridsaťpäťročný veterán je odhodlaný dostať sa aj do play-off, v ktorom doteraz hral len v roku 2009 ako člen Calgary Flames. Nashville zase chýbal v bojoch o Stanley Cup v ostatných dvoch rokoch.

„Obaja máme podobné pozadie v ostatných pár rokoch a jedno negatívum je, že sme sa obaja nedostávali do play-off. Je to niečo, čo viem, že chce dosiahnuť a urobí všetko, čo môže, aby nám pomohol dostať sa tam,“ prezradil generálny manažér David Poile.

Nashville je ôsmou zástavkou v Jokinenovej kariére, ktorá začala v ročníku 1997/98. Poile si ho vybral pre štýl, ktorým sa Laviollete bude snažiť hrať a ktorý by fínskemu veteránovi mal vyhovovať. Ten sa zase rozhodol aj vďaka odporúčaniam krajana Pekku Rinneho, ktorý v Nashville chytá už niekoľko rokov.

„Snažil som sa od hráčov z rozličných tímov nazbierať čo najviac informácií, ako bolo možné. On mi dal dobré informácie počas majstrovstiev sveta,“ priznal Jokinen.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 07. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL