Panthers vymenovali dvoch asistentov trénera

Tím Florida Panthers v pondelok oznámil, že vymenoval Mikea Kellyho a Marka Morrisa do pozícií asistentov nového hlavného trénera Gerarda Gallanta, ktorý 21. júna nahradil na poste Petra Horacheka.

Kelly a Morris budú v klube spolupracovať s tretím asistentom Johnom Maddenom a s trénerom brankárov Robbom Tallasom. Na pozíciu vedúceho oddelenia hráčskeho rozvoja sa vráti Brian Skrudland, ktorý v ostatnej sezóne pôsobil vo funkcii asistenta trénera.

„S potešením vítame Mikea a Marka v našom trénerskom zbore. Obaja prinášajú do nášho klubu bohaté znalosti a skúsenosti, ktoré prispejú k ich perfektnej spolupráci so zvyškom trénerského zboru," uviedol nové posily „panterov" generálny manažér Dale Tallon.

Päťdesiatštyriročný Kelly pracoval uplynulé štyri roky v tíme Saint John Sea Dogs z kanadskej QMJHL. Ako tréner, generálny manažér a neskôr aj riaditeľ oddelenia hráčskeho rozvoja ho doviedol k dvom ligovým titulom a k zisku Memorial Cupu v roku 2011.

O dva roky starší Morris trénoval posledných osem ročníkov klub Manchester Monarchs v nižšej AHL, kde vytvoril rekordy v počte absolvovanýc zápasov (552), víťazstiev v základnej časti (338) i v play-off (35). Do vyraďovacích bojov ho doviedol sedemkrát.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 08. 07. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL