Tatar ani DeKeyser nie sú blízko k novým zmluvám

Generálny manažér Detroitu Red Wings Ken Holland má teraz za cieľ podpísať nové zmluvy s dvojicou obmedzených voľných hráčov, slovenským krídelníkom Tomášom Tararom a americkým obrancom Dannym DeKeyserom. Tí zatiaľ k novým zmluvám blízko nie sú.

„Rozprávali sme sa a pokračujeme v rozhovoroch, ale zatiaľ nič nie je blízko,“ priznal Holland pre Detroit Free Press.

Generálny manažér tiež prezradil, že nedávno poslal Tatarovi ponuku, ale zatiaľ sa nedočkal odpovede. Podobné je to aj v prípade DeKeysera.

„Tatar je v zámorí a čakám, kedy sa ozve,“ povedal Holland. „Čo sa týka DeKeysera, s ním sme sa stretli začiatkom júna. Krátko sme sa rozprávali počas draftu, ale v júli sme spolu naozaj veľa nekomunikovali. Myslím, že som urobil obom dosť dobré ponuky. Ničím nekontrovali. Teraz sme len v procese čakania.“

Dvadsaťtriročný Tatar strelil 24 gólov a pridal 23 asistencií vo svojich prvých 100 zápasoch NHL. Vo svojej prvej plnej sezóne v prvom tíme pritom zaznamenal 19 gólov a 20 asistencií v 73 dueloch. V play-off nebodoval.

O rok starší DeKeyser strelil štyri góly a pridal 19 asistencií v 65 zápasoch, ktoré odohral v uplynulej sezóne, jeho prvej plnej v NHL. Ani on v piatich dueloch play-off nebodoval. Obom po ostatnej sezóne skončili vstupné zmluvy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 07. 2014 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL